top of page

Turistministeren vil forslå en utvidelse av åpningstidene for utelivet i turistområder

Turistministeren sier at forslaget om å utvide utelivets åpningstider fra 02.00 til 04.00, vil bli presentert for Senter for Covid-19 Situation Administration (CCSA) neste uke.

Men turistminister Phiphat Ratchakitprakarn erkjenner at mange ikke ønsker utvidet åpningstid over hele landet, men ministeren insisterer på at det er nødvendig og at det er til det beste for Thailands økonomi.


Forslaget om utvidede åpningstidene gjelder for spesifikke turistområder som Khao San Road, Bangla Walking street, Patong Beach, Phuket, Pattaya Walking Street, Ao Nang i Krabi, Khao Lak i Phan Nga, Hua Hin, Samui og Chaing Mai.


Phiphat sier at tiltakene er nødvendige fordi de passer inn i livsstilen til turistene som besøker landet.


"Folk fra Europa og Midtøsten spiser middag klokken 22.00 og begynner å drikke rundt midnatt. De vil nyte stemningen og så stenger utelivet noen timer senere. Det oppfyller verken krav eller ønskene til turistene."


Turisme- og sportsministeren insisterte på at Thailand må imøtekomme turistnæringens behov, og la til at det ikke er forskjellig fra når thailandske folk reiser til utlandet.


(annonse)

Last Train Restaurant Pattaya

Phiphat sa at en ideell organisasjon har motsatt seg forslaget. - Men sier at, turister eller reisende ville jo fortsatt kjøpe alkohol fra butikker hvis barene ble stengt tidlig. Dessuten ville myndighetene ikke være i stand til å kontrollere oppførselen til folk på den måten, så det var mer fornuftig å la reisende drikke i et trygt og kontrollert område. Ministeren sa også at mange steder holder åpent i hemmelighet selv det er forbudt.


"Hvis vi kan sette opp soner og ha god ledelse, vil uventede hendelser og forbrytelser reduseres. Som brannen på en (Mountain B) nattklubb i Chon Buri. Hvis vi har gode styrings- og kontrolltiltak, så ville denne hendelsen aldri ha skjedd."


Departementet har i utgangspunktet informert lokale gründere om å danne et team for å diskutere med sin provinsguvernør om deres intensjon om å etablere et soneområde. Men soneinndelingen må på noen måte ikke forstyrre folk i lokalsamfunnet.


"Hvis diskusjonene går bra, vil departementet rådføre seg med innenriksdepartementet for å vurdere reguleringsgodkjenningen før de foreslår den til CCSA," fortsatte Phiphat.


Phiphat sier han skal deltar på fullmånefesten på Koh Pha Ngan i morgen. Målet med besøket er for å sjekke om alt drives etter landets lovverk.


Minister Phiphat Ratchakitprakarn sa at forslaget vil bli presentert på møtet i Senter for Covid-19 Situation Administration (CCSA) neste uke.


Kilde: Khaosod ITPN

Comments


bottom of page