top of page

Universitetet i Khon Kaen med prototype på sodium-ion-batteri

Khon Kaen University (KKU) introduserte tirsdag en prototype av et natriumionebatteri (sodium-ion-batteri), som er et miljøvennlig alternativ til litiumbatterier.

Utviklingen av batterialternativet, er et prosjekt mellom universitetet og Department of Primary Industries and Mines (DPIM), og regnes som det første batteriet av sitt slag som er produsert i landet og ASEAN, sa Charnchai Panthongviriyakul, president ved universitetet.


Ifølge forskerteamet er et natriumionebatteri, produsert av steinsalt, billigere å produsere, tryggere å bruke og raskere å lade enn et vanlig litiumbatteri.


Universitetet mener det er enorme investeringsmuligheter ved å produsere batteriet, sa Charnchai.


Batteriets Energy Storage System (ESS) har blitt testet for bruk i elektriske sykler og solcellepaneler med vellykkede resultater. Universitetet har som mål at forskningen kan føre til masseproduksjon.


"Batteriet viser også Thailands potensial i bransjens konkurranse," sa Charnchai.


Teerawut Thunnukij, en representant for DPIM, sa at avdelingen støttet forskningen i håp om at sodium-ion-batteriet en dag vil erstatte litiumbatterier.


Det norske nettstedet Teknisk ukeblad (TU) har tidligere skrevet om jakten på bedre, billigere og mer miljøvennlige batterier, i denne artikkelen kan en lese å lære mere om Natriumionebatterier (sodium-ion-batteri)


Les mere om sodium-ion-batterier


Kilde: Bangkok Post


Commentaires