top of page

Utelivsbransjen forbereder seg på gjenåpning - CCSA mener at de over 60 år bør unngå barer

Utelivsbransjen er klare til å gjenåpne etter at Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) nylig annonserte den offisielle gjenåpningen i det regjeringen kaller de grønne og blå sonene.

Nattelivet har vært stengt siden april 2021 på grunn av Covid19-tiltakene. I desember 2021 fikk arenaer lov til å konvertere virksomhetene om til "restauranter", men dette krevde ytterligere regler, retningslinjer og tiltak. Dermed er den offisielle gjenåpningen kun en formalitet.


I går, 20. mai, annonserte CCSA den offisielle gjenåpningen av utelivsarenaer som puber, barer, massasjesalonger og andre underholdningssteder som ligger i de grønne og blå sonene 1. juni. Disse "sonene" er stort sett de som er rettet mot turisme som Bangkok, Phuket, Pattaya, Hua Hin og Chiang Mai.


(annonse)


Men i følge TPN så har flere aktører bedt CCSA om å forlenge den lovlige stengetiden fra midnatt til 01.00 eller 03.00, noe som kan hjelpe bedrifter til å oppnå mer inntjening ettersom de har slitt økonomisk i over to år.


I følge Pattaya mail har beslutningen fra CCSA om å gjenåpne et fullverdig natteliv i skapt mye glede i Thailands mest kjente underholdningsby Pattaya. Men et de foreslåtte tiltakene mot Covid, er at personer over 60 år bør holde seg unna barer, gogobarer og karaokebarer av hensyn til seg selv og folkehelsen.

Det foreslåtte tiltaket ble møtt med en viss skepsis i barkomplekset Tree town. "De fleste utlendinger her er gamle," sa Frank Lambert, en 67 år gammel brite. På Heaven Massages on Second Road påpekte Miss Wong at Pattaya har flere skallede motorsykkelførere enn noe annet sted på jorden.


(annonse)


Ytterligere anbefalinger fra CCSA er at munnbind må brukes under nærkontakt mellom kunder og ansatte, en nylig tatt Covid-test og daglig screening/regelmessig testing av alle ansatte. En sikkerhetsoffiser ved Stones diskotek i Walking Street bekreftet at ATK-tester var tilgjengelige for alle, og la til at besøk fra politiet stort sett var begrenset til å håndheve stengetiden som gjenstår ved midnatt neste måned.

Kilder: CCSA I TPN I Pattayamail

(annonse)

Comments