top of page

Utvidede åpningstider for utelivsbransjen

Utelivsbransjen i Bangkok, Chonburi, Phuket og Chiang Mai er valgt ut til å delta i regjeringens pilotprosjekt om utvidede åpningstider. Pilotprosjektet har som mål å øke turismen og det innenlandske forbruket.

Drink Thailand

Pilotfasen skal etter planen starte 15. desember. Beslutningen ble tatt i et møte ledet av statsminister Srettha Thavisin. Srettha sa at pilotprosjektet er midlertidig.


Under pilotfasen vil puber, barer, restauranter og karaokeklubber i visse områder, få lov til å holde åpent til kl. 04.00.

Med på møtet var innenriksminister Anutin Charnvirakul, guvernører fra de fire provinsene, og representanter fra politiet, departementet for turisme og sport og andre relaterte byråer.


Statsministeren ga også innenriksdepartementet i oppgave å bestemme passende varighet for pilotfasen, samt hvilke områder i hver provins som skal omfattes av den forlengede åpningstiden.

I dag har de fleste utestedene i Thailand lov til å holde åpent til kl. 01.00 eller 02.00, avhengig av hvor de ligger.

Thaifeber Facebook gruppe Thailand

- Studier har vist at dette tiltaket vil bidra til å øke turismeinntektene, sa Srettha. "Disse etablissementene har ofte kunder som kommer inn for å få noe å drikke og spise så sent som kl. 21.00-22.00. For å redusere publikums bekymring vil myndighetene også øke overvåkningen av ulovlige stoffer på utestedene." avsluttet han med.


I september vedtok regjeringen å utvide åpningstidene, dette skulle helst skje før høysesongen, for å tiltrekke seg innenlandske og utenlandske besøkende.


Kabinettet utpekte samtidig innenriksdepartementet til å være den sentrale instansen for tiltaket og ga det i oppdrag å koordinere prosjektet så snart som mulig med departementene for finans, transport, folkehelse, arbeid, sosial utvikling og menneskelig sikkerhet samt relaterte etater i piloteringen av prosjektet så snart som mulig.

Kilde The Nation
Annonsere hos oss Thaifeber

Comments


bottom of page