top of page

Utvider fra 5000 baht i måneden i økonomisk bistand fra 9 millioner mennesker til 14 millioner

Thailandske statsråder godkjente i ettermiddag finansdepartementets forslag om å tilby en månedlig utvidesle på 5000 baht (ca. $ 150USD) til 14 millioner mennesker i stedet for bare 9 millioner, sier regjeringens nestledende talsperson Rachada Thanadirek til pressen.

Avlastningspakken er først og fremst ment for personer som er ansatt i den uformelle sektoren, for eksempel drosjesjåfører, loddselgere eller barpersonell som ikke betaler til det nasjonale sosiale trygghetsprogrammet. Anslagsvis syv til ti millioner mennesker er for tiden arbeidsledige i landet på grunn av midlertidige nedleggelser av bedrifter for å forhindre spredning av Covid-19 Coronavirus. Noen økonomiske eksperter sier imidlertid at det sanne antallet kan være mye høyere.


Da den thailandske regjeringen opprinnelig startet det økonomiske hjelpeprogrammet i begynnelsen av april, estimerte de totalt tre millioner søkere. De ble overakset da nesten syv millioner mennesker søkte. Regjeringen har siden sagt at mange av de som søkte vil bli diskvalifisert av forskjellige årsaker, noe som forårsaker uro og sinne på sosiale medier, så vel som en mengde på rundt hundre mennesker som direkte protesterte på avslaget ved finansdepartementet for flere uker siden.

Dette tallet ble deretter hevet til ni millioner søkere som skulle bli godkjent og per i dag fjorten millioner. Regjeringen har også sagt at for de mange bøndene som ble nektet hjelp at en egen pakke er i utvikling spesielt for oppdrettsnæringen.


Finansdepartementet vil også øke budsjettet for det økonomiske hjelpeprogrammet for uformelle arbeidere fra 45 milliarder baht til omtrent 210 milliarder baht.

Fra pressetiden synker antallet Covid-19-infeksjoner og aktive tilfeller i Thailand, men de fleste ikke-viktige virksomheter forblir stengt. Den thailandske regjeringen har sagt at de formulerer en plan for å lette begrensningene innen utgangen av denne måneden, men at planen må være gradvis.


Kilde The Pattaya News

Comments