top of page

Vaksinepass er foreløpig ikke et alternativ

Et vaksinepass for å unngå 14 dagers karantenen er for øyeblikket kun et forslag, da det foreløpig ikke finnes god nok dokumentasjon for Covid-19-vaksinens effektivitet mot viruset, uttalte Department of Disease Control (DDC) søndag.
DDC-generaldirektør Dr Opas Karnkawinpong sa at det å frita Covid-19-vaksinerte mennesker fra 14 dager med karantene bare er et forslag, fordi Verdens helseorganisasjon (WHO) har sagt at det ikke er nok informasjon tilgjengelig for å sertifisere Covid-19-vaksinen som 100% effektiv for å forhindre smitte.


Han sa at det antas at verden i fremtiden vil vedta et vaksinepass for utenlandsreiser.


Opas sa at bruk av vaksinepasset blir I henhold til International Health Regulation of 2005. Og at det er WHO som avgjør når et vaksinepass kan brukes. Men det er fortsatt en lang vei og gå, da mange land enda ikke startet vaksineringen.


Derfor er 14 dagers karantenetiltaket konsekvent og passende for den nåværende situasjonen. Opas sa at det ville være mulig for Thailand å vedta vaksinepass, hvis det var nok informasjon om Covid-19-vaksinens effekt. Han sa at forslaget ville bli presentert for komiteen for smittsom sykdom for en ny behandling.


For og begrense spredningen av gul feber, ble det vedtatt et internasjonalt vaksinasjonssertifikat eller gul reisebok for folk som reiser fra Afrika og Sør-Amerika. Denne boka må vises hver gang du reiser internasjonalt, dette for og bekrefte at du har blitt vaksinert mot gul feber, forslaget med vaksinepasset for Covid er basert samme løsning, men i en digital utgave.

Comments


bottom of page