top of page

Vaksinepass kan komme til å erstatte Thailand Pass

Folkehelseminister Anutin Charnvirakul sa tirsdag at departementet hans vurderte å erstatte det nåværende Thailand Pass-systemet med et vaksinepass for screening av utenlandske ankomster.

Dette sa Folkehelseministeren når han talte under åpningsseremonien til Thailand MICE Day 2022 på Bangkoks IconSiam kjøpesenter.

Arrangementet arrangeres av Thailand Convention and Exhibition Bureau, og har som mål å fremme møter, insentivreiser, kongresser og utstillinger i landet etter at Test & Go-systemet for utenlandske ankomster avsluttes 30. april.

"Vaksinepass er en internasjonal standard som brukes til å screene utenlandske ankomster basert på hver besøkendes vaksinasjonshistorikk. Vi kan bruke dette til å erstatte Thailand Pass,” sa Anutin.

"Departementet jobber med å designe prosessen som kan verifisere en persons vaksinehistorie, og vil evaluere situasjonen på nytt."

Basert på dagens situasjon bør minimumskravet for vaksinepass være tre doser Covid-19-vaksine, da to doser alene ikke er nok til å heve immuniteten over en lengre periode, påpekte Anutin.

Han insisterte på at Covid-19-forsikring fortsatt ville være en forutsetning for alle utenlandske ankomster selv etter at Thailand gikk over til vaksinepass.

"Vi prøver å få alt tilbake til det normale så snart vi kan, slik at folk kan gå tilbake til å leve livene sine som de gjorde før utbruddet, men tidspunktet og tiltakene må bestemmes nøye for å forhindre fremtidige problemer," sa Anutin .

"For øyeblikket opprettholder departementet "3 adequacies"-politikken for å støtte full gjenåpning av Thailand, det vil si å sikre at vi har tilstrekkelige medisiner og medisinske forsyninger, tilstrekkelig helsepersonell og tilstrekkelige sykehussenger for Covid-19-pasienter, la han til.

Fra 1. mai må de som ønsker å reise inn i landet registrere seg via Thailand Pass og fremvise et vaksinebevis samt bevis på Covid-19-forsikring med dekning på USD 10 000 (THB342 000). Hvis en reisende er uvaksinert, må han/hun også presentere enten et negativt RT-PCR-resultat tatt innen 72 timer før avreise, eller bevis på en 5-dagers bestilling på et alternativt karanteneanlegg. Det vil ikke være tester ved ankomst, men besøkende anbefales å ta en hurtigtest (ATK) under oppholdet i Thailand.
Comments


bottom of page