top of page

REISESKILDRING KRABI 2021

DAG 1.

Dagen etter ankomst Krabi og en god natts søvn på vår flotte Resort, dro vi på sightseeng med speedbåt.

Turguiden lovet besøk på fire øyer, inkludert bading, snorkling for å se fisk og koraller, samt lunch.

Vi hev oss på, og første etappen gikk til East Railay Bay Beach, hvoretter vi spaserte over (gjennom) fjellet til Phra Nang Beach. På Railey Beach fikk jeg forøvrig mitt første møte med en Varan.

Bilde nr 5.jpg

I fjellet over stranden på Phra Nang er det en spesiell hule jeg må si litt om.

Legenden sier nemlig at det bor en prinsesse i denne hulen. Navnet hennes er Phra Nang, og historiene om hvor hun kom fra og hvordan hun havnet der er (som ved alle legender) flere.

Men det sies at hun kan hjelpe med mange ting om man ber til henne.

Sjøfarende ber om trygghet på sjøen og godt fiske, og par ber om at kjærligheten blir ekte og livslang. Men kanskje enda viktiger er troen på at hun kunne hjelpe kvinner som lider av infertilitetsproblemer. Derfor er huleinngangen full av mange ulike offergaver.

Bilde NYTT.jpg

Gavene består vanligvis av blomster, pyntebånd, stearinlys osv., men også store håndlagde falloser laget av tre. Disse fallosene symboliserer kvinners ønske om fruktbarhet, og basert på antall gjenstander som fyller huleinngangen, virker det som at Prinsesse Phra Nang har gjort en god jobb.

Bilde nr 4.jpg

Så bar det videre til Ko Tup Island. Dette er egentlig tre små øyer som forbindes med smale landtunger av sand. Disse dannes fordi sjøen slår inn fra begge sider, og kalles Thale Waek. Her var det mange som fikk seg et bad, og oppholdet på flotte Thale Waek ble nok noe lenger enn vår hyggelige turguide Max så for seg.

Nicknavnet hans var forøvrig, etter eget utsagn, Mr. Handsome.

Etterpå var det snorkling utenfor Chicken Island, som har sitt navn etter en smal og høy fjellnabbe ytterst mot vannet, hvor toppen ligner et kyllinghode.

Deilig krystallklart vann, men dessverre lite fisk å se.

 

Deretter gikk turen videre til Ko Poda Island for lunch, før dagen ble avsluttet med en Sightseeng-runde på veien tilbake.

En flott tur som kan anbefales!

Bilde nr 2.jpg
Bilde nr 1.jpg
bottom of page