top of page

REISESKILDRING KRABI 2021

DAG 2

Dag 2 på Krabi tok vi turen til Phi Phi øyene. Også denne gangen med speedbåt, men denne var litt større enn gårsdagens, og med litt flere passasjerer.

Bilde 1.jpg

Vi dro fra piren kl. 09.00 med kurs for øyen som ligger lengst nord-øst i Phi Phi gruppen, nemlig Bamboo Island.

Denne spesielle øya er omtrent 600 meter bred og 700 meter lang, har tilnærmet form av et hjerte, og er helt omgitt av en stripe med hvit sand. Den sentrale delen er dekket av frodig vegetasjon, for det meste bestående av Casuarinas-trær og bambustrær.

Bamboo Island er, foruten å være en mellomstasjon på runden med Cruise- og turistbåter, mest populær for snorklere. Og her finnes ingen resorter eller natteliv bortsett fra et toalettanlegg og en liten bar med drikke og snacks.

Bilde 4.jpg

Neste stopp var Viking Cave som ligger på bunnen av en høy kalksteinsklippe på den nordøstlige siden av øya Koh Phi Phi Leh. Den er kjent som Tham Phaya Nak på Thai, noe som skyldes maleriene som finnes på hulens østlige og sørlige vegger. De forestiller forskjellige typer båter, inkludert det som ligner en skandinavisk Drakkar. Muligens ble disse malt av sjømenn som tok ly i hulen under en storm.

I denne hulen foregår også en av de mest lønnsomme lokale næringene i området, nemlig høsting av "Swiftlet nests".

Dette er reirene til en svaleliknende fugl som er populære i Kina. Her brukes reirene i en spesiell suppe som sies å være både helse- og virilitets-fremmende.

Høstingen av disse fugleredene er en ganske risikabel jobb. De som plukker ned reirene må klatre på høye stillas av bambus, og alt foregår i mørket. Men det er kanskje verdt risikoen når redene selges for et gjennomsnitt av 2500,- dollar per kilo.

Bilde 3.jpg

Videre dro vi til, og inn i, Pileh Lagoon, en fantastisk lagune omgitt av høye kalksteinsfjell, og med et krystallklart og nærmest smaragd-grønt vann. De 100 m høye fjellene gjør imidlertid at lagunen ligger i skygge mye av dagen, bortsett fra mellom kl. 11.00 og 13.00.

Neste stopp ble Maya Bay, berømt for innspillingen av filmen The Beach som foregikk der. På grunn av skadevirkninger etter den enorme tilstrømningen av turister gjennom flere år, var stranden fortsatt avstengt. Men vi fikk da se den fra avstand!

Videre bar det med kurs for Monkey Bay. Som navnet tilsier er det mye aper i denne bukta. Og fordi de er blitt matet av vennlige turister i lang tid, er de etterhvert blitt ganske nærgående og kravstore. Bitt og kloremerker er visst ikke helt uvanlig.

Bilde NYTT BILDE 1.jpg

Vel, vi nøyde oss med en sving rundt i bukta, så apene fikk være i fred denne gang. En enslig ape som nesten gikk i ett med fjellet, og en fugl som speidet etter fisk i vannkanten var minnet vårt herfra.

Så var det tid for lunch, og den ble inntatt på flotte Cliff Beach Resort beliggende på Ton Sai Beach. Der fikk jeg også tid til et avkjølende, bad etter å ha inntatt en etterlengtet kaffekopp på en solseng i skyggen.

Turen gikk så videre til Nui Beach hvor snorkling stod på programmet. Ikke veldig mye fisk å se da vi var der, men herlig nytt bad i deilig varmt vann.

Bilde NYTT BILDE 2.jpg

Neste, og siste stop, var Loh Lana Bay. Nytt bad og ny snorkling. Og her fikk vi se både fisk og flotte koraller. En fin opplevelse før avslutning av en ny og hyggelig tur.

bottom of page