top of page

REISESKILDRING KRABI 2021

DAG 5

Litt forsinket la vi ut fra Wang Sai pir kl. 09.45 med kurs for Hong Island. Men først måtte vi innom Railey Beach West for å plukke opp et par passasjerer.

Kr 1. Koh Lao Lading.jpg

Så ble kursen satt mot Ko Hong og The Hidden Lagoon. Her seiler du inn et smalt løp hvorpå det åpner seg en fantastisk gjemt lagune. Ingen ilandstigning her, men bilder ble det jo.

I land gikk vi imidlertid på øya Koh Lao Lading. Her koste vi oss på en paradisisk strand med avslapning, bading og mating av fisk. Det gikk i rød Vannmelon, som tydeligvis var en delikatesse for småfiskene!

Nr 2. Koh Pak Bia.jpg

Neste stopp var Koh Phak Bia, en annen liten øy i Hong-gruppen. Her så vi samme fenomenet som på Koh Tup Island da vi hadde vår første båt-tur. En smal sanddyne gikk over til en liten øy, bygd opp og holdt vedlike av sjøen som slo inn fra to sider. Men strømmen var tydeligvis sterk over den borterste delen som var avstengt med et tykt tau. Koh Phak Bia var nok et idyllisk lite sted, med flotte motiver for en fotointeressert nordmann. Og med lunch og et godt bad, samt middagslur for fruen i tillegg, skal man ikke klage.

Nr 3. Ko Hong.jpg

Til slutt landet vi i nok en flott lagune på Koh Hong. Her ligger KoHong Ranger Station, som holder oppsyn med, og tar vare på Than Bok Khorani Nationalpark, som blandt annet disse øyene består av.

Nr. 4. Ko Hong..jpg

Hovedattraksjon her var, foruten bading/snorkling og "chilling" på stranden, en 360° panorama-utsikt fra toppen av fjellet. Den nest høyeste plattformen hadde skilt med 109 moh. Og da er det fortsatt noen meter til det øverste utsiktspunktet. Ståltrapper var montert hele veien til topps. Så med litt vann, og uten å forhaste seg, bør turen være overkommelig for de aller fleste. Og den fantastiske utsikten fra toppen, er absolutt verdt den eventuelle anstrengelsen.

Nr. 5. Ko Hong.jpg

Så var det tid for tilbakereisen etter en flott tur til The Hong Islands. Og i morgen er det hjemtur, men først blir det et stopp med overnatting i Bangkok for å treffe datter!

bottom of page