Thaifeber 🇹🇭

22. juni 20222 min

Thai Airways forventer å avslutte restruktureringen tidligere enn fristen som ble gitt.

Oppdatert: 12. mai 2023

Thai Airways International (THAI) sa tirsdag at de kan forlate restruktureringen tidligere enn fristen som ble gitt under inngåelsen av konkursbeskyttelsen.

Chai Eamsiri, THAIs finans- og regnskapssjef, sa tirsdag at flyselskapet har fortsatt å kutte utgifter og er overbevist om at inntektene vil fortsette å vokse i år ettersom pandemien har avtatt og reiserestriksjonene avtar.

Tiltakene som er iverksatt for å strømlinjeforme driften og dets forbedrede økonomiske resultater forventes å gjøre det mulig for flyselskapet å komme ut av finansiell rehabilitering og gjenoppta aksjehandelen raskere enn det som opprinnelig ble antatt.

Børsen i Thailand (SET) har suspendert handelen med THAI-aksjer siden 18. mai i fjor på grunn av risikoen for at den avnoteres som følge av negativ egenkapital og tegn på manglende overholdelse (NC).

Les også: Innføringen av den nye innreiseavgiften utsettes

Mr Chai sa tirsdag at selskapet har frem til 2025 på å løse problemene som tvang det til å bli suspendert fra SET. Imidlertid er selskapet fast bestemt på å få ting tilbake på sporet mye raskere, la han til.

Gjenoppstarten av globale reiser har redusert THAIs tap til 3,1 milliarder baht i første kvartal i år, ned fra 6,9 milliarder baht i samme periode i fjor.

Denne uken kunngjorde International Air Transport Association (IATA) i Doha, Qatar, en oppgradering av sine utsikter for flyindustriens økonomiske resultater for 2022 ettersom tempoet i utvinningen fra Covid-19-krisen øker.

Prognosene ser foreløpig slik ut:

Underskuddet forventes å bli redusert til USD 9,7 milliarder (forbedret fra oktober 2021-prognosen om et tap på USD 11,6 milliarder) for en netto tapsmargin på minus 1,2 %.

Det markerer en enorm forbedring fra et tap på 137,7 milliarder dollar (-36,0 % nettomargin) i 2020 og tapet på 42,1 milliarder dollar (-8,3 % nettomargin) registrert i 2021.

Dermed ser lønnsomhet i 2023 ut til å være innen rekkevidde

For Asia-Pacific-flyselskapene har strenge og varige reiserestriksjoner, sammen med en ujevn vaksineutrulling, ført til at selskapene i regionen har slitt kraftig under pandemien. Ettersom restriksjonene å avtar, forventes etterspørselen å øke raskt. Netto tap i 2022 er spådd å synke til 8,9 milliarder dollar.

les også: Myndighetene avvikler kravet om Thailand Pass

Tirsdag sa Chai at THAI også jobbet med å mobilisere et nytt fond under restruktureringsprogrammet, som er på vei.

Samtidig vil selskapet selge sine eiendeler i utlandet verdt rundt 2 milliarder baht ettersom de nå setter fokus på online billettsalg.

Kilde: Bangkok Post