top of page

Myndighetene avvikler kravet om Thailand Pass.

CCSA har i dag kunngjort at Thailand Pass vil ikke lenger vÊre et krav for utlendinger som reiser til Thailand. PÄbudet om munnbindbruk utendÞrs oppheves ogsÄ.

Thailand Pass vil fra 1. juli ikke lenger vÊre et krav for utlendinger som reiser til Thailand, en vil i stede bli pÄlagt Ä framlegge dokumentasjon pÄ vaksinasjon eller framlegge et covid-19-testresultat tatt maks. 72 timer fÞr avreise. Kravet om forsikring frafaller ogsÄ, men alle anbefales og ha en gyldig reiseforsikring.


En vil heller ikke vÊre pÄlagt Ä bruke munnbind utendÞrs eller pÄ godt ventilerte steder. Men munnbindkravet blir fortsatt gjeldene pÄ steder med mye folk, og pÄ all offentlig transport.

Munnbind krav som blir gjeldene:


InnendÞrs: sÄ kreves det at en bruker munnbind med mindre du er alene. ELLER at du gjÞr aktiviteter der munnbind ikke kan brukes, som nÄr en spiser, trener, motta pleie i ansiktet og utÞver scenekunst, nÄr disse aktivitetene er fullfÞrt, er du pÄlagt Ä sette pÄ munnbindet igjen.


UtendÞrs: bruk munnbind nÄr du er sammen med andre og ikke kan holde avstand, eller om omrÄdet er overfylt med mange mennesker eller ikke er sÄ godt ventilert - for eksempel hvis du bruker offentlig transport, er pÄ markeder, idrettsarenaer og konsertarenaer.

De som er i hÞyrisikogrupper og som ikke er fullt vaksinerte, blir oppfordret til Ä bruke munnbind nÄr de er sammen med andre.


CCSA kunngjorde ogsÄ at Bangkok og alle Thailands 76 provinser nÄ vil bli "grÞnne" soner (overvÄkingsomrÄder). Dette betyr at de fleste virksomheter nÄ kan gÄ tilbake til en normal drift.


Puber, barer og Underholdningssteder vil ogsÄ kunne gjenoppta sine normale Äpningstider til kl. 02.00. Forbudet mot salg av alkohol mellom 14.00 og 17.00 pÄ hotell vil bli opphevet fra og med 1. juli. Dette vil gjelde for hele landet.


Temperaturkontroll i bygninger blir ikke lenger nÞdvendig, med mindre det er i hÞyrisikoomrÄde.

SÄ fra 1 juli sÄ blir det da kun krav om at en framviser et vaksinasjonssertifikat eller et covid-19-testresultat ved innreise. Det kan enten vÊre en RT-PCR-test eller en Pro ATK-test som er tatt maks.72 timer fÞr avreise pÄ en godkjent klinikk .



VÊr oppmerksom pÄ at dette ikke trer i kraft fÞr det er publisert i Royal Gazette.


Kilde: thailandprd I CCSA



bottom of page