top of page

Helligdager og fridager i 2023

Her følger alle Helligdager, høytidsdager og andre merkedager i 2023. Vi legger til helligdager etter hvert som endringer blir kunngjort.

Vær oppmerksom på at offentlige kontorer og immigrasjonskontorer i Thailand er stengt på helligdager. Husk dette hvis du trenger å forlenge visumet eller trenger konsulære tjenester. Thailandske ambassader og konsulater utenfor Thailand kan også være stengt på disse datoene. Der den faktiske datoen for høytiden faller på en lørdag eller søndag, er det gitt en ekstra fridag på mandagen etter.

Kalender 2022 TF-1.jpg

Dager da salg av alkohol er begrenset eller forbudt i Thailand

 

Det er visse dager på året i Thailand da salg av alkohol er begrenset eller forbudt. Siden 2009 har det blitt utpekt 'National No Alcohol Days' for å inkludere buddhistiske høytider. I henhold til thailandsk lov kan det ikke alkohol selges i på disse dager, og de som bryter forbudet, kan straffes med fengsel på opptil seks måneder, eller en bot på 10.000 Baht eller begge deler. De nasjonale alkoholfrie dagene i Thailand inkluderer de viktigste buddhistiske høytidene:

 

Makha Bucha (februar/mars)

Visakha Bucha (mai/juni)

Asahna Bucha (juli/begynnelsen av august)

Wan Khao Phansa (juli/begynnelsen av august)

Awk Phansa (vanligvis i oktober)

 

Den eksakte datoen for disse buddhistiske høytidene varierer hvert år i henhold

til Den thailandske solkalender.

Kongelige bursdager

Noen barer og restauranter kan også bestemme seg for å stenge eller ikke selge alkohol på kongelige bursdager eller kongelige minnedager:

H.M Kong Bhumibol Adulyadej (5. desember)

H.M Dronning Siriki (12. august)

Valgdager

I tillegg til datoene som er oppført ovenfor, er også salg av alkohol begrenset på valgdager,

inkludert lokalvalg.

bottom of page