top of page

Førerkort i Thailand

Den eneste måten å kjøre bil eller MC i Thailand lovlig er å skaffe seg et thailandsk førerkort. Dette er også den eneste måten en forsikring vil gjelde. Kjører man uten førerkort vil forsikringer være verdiløse. For de som har et internasjonalt førerkort så gjelder det i 3 mnd i Thailand. Dette er uavhengig av hvor lang gyldighetstid selve førerkortet har. Vær oppmerksom på at skal du ha thailandsk førerkort for bil og MC basert på det internasjonale førerkortet må du ha begge deler også i Norge. Et internasjonalt førerkort vil også forenkle prosessen med å anskaffe et Thailands førerkort. Nedenfor har vi laget en forklaring om hvordan man tar thailandsk førerkort.

Veien til Thailandsk førerkort

Før du drar til «biltilsynet» eller kontoret for "Department of land transport" i distriktet du bor er det greit å være klar over hvilke dokumenter du trenger. Fra nå av kan vi kalle "Department of land transport" for DLT. Disse dokumentene er alfa omega for å starte prosessen. I tilfelle det er kommet noen endringer kan det være greit å undersøke deres web-sider her. I skrivende stund er det følgende dokumenter som kreves for å søke thailandsk førerkort:

 

Trinn 1:

 • Ta med gyldig pass, pluss kopi av første side i passet. Kopi av visa og ankomstkort (TM6). Signer alle kopier. Visa må minst være et "Turist visum".

 • Bostedsbevis (Certeficate of Residence) Dette får du på Immigrasjonen og koster 300 BHT i skrivende stund. Skal du ha lisens for både bil og MC oppgir du dette. Signer kopier.

 • Legeattest. Oppgi at den skal brukes til kjørelisens. Skal du ha lisens for både bil og MC oppgir du dette. En legeattest koster fra 50 BHT til 150 THB på et vanlig legekontor.

 • Internasjonalt førerkort om du har det. Kopi av bildesiden og siste side som viser hvilke førerkort du har i Norge.

 

Trinn 2:

Før du begynner med testene må du fylle ut søknadsskjema som du får på DLT og levere der. Om de ikke har en engelsk utgave av søknadsskjemaet kan du be om hjelp til å fylle dette ut. Har du en thai ektefelle eller kjæreste kan det være greit om hun/han er med. Klikk her for å se hvordan søknadsskjemaet ser ut!

Trinn 3:

 • Når alle dokumenter er innhentet, kopiert og signert kan du ta turen til DLT. En liste over avdelinger av testsenter finner du her!

 • DLT er et offentlig kontor og på samme måte som for eksempel immigrasjonskontorene så besøker du dem med respekt. Du bør bruke samme kleskoder som på alle offentlige kontor.

 • DLT har åpent alle hverdager, det vil si fra mandag til og med fredag.

Da er det klart for de forskjellige testene du må ta for å motta din kjørelisens. Testene for bil og MC er de samme. Har du ikke førerkort fra Norge (om du er norsk) må du ta en teoriprøve. Det finnes bøker der du kan lære deg disse. Det finnes nettsider for dette også. Om du har internasjonalt førerkort slipper du teoriprøven. Men, om du for eksempel har internasjonalt for bil, men ikke MC, må du nok ta denne testen. Testen består av 50 spørsmål som gjøres online på siden DLT eLearning der godkjent test er 45 riktige eller flere. I tillegg til testene må du også beregne deg å se en film om trafikken i Thailand. Selv om denne filmen er ganske kjedelig, så anbefaler vi at du følger nøye med.  

Her er de forskjellige testene

3A: Test for fargeblindhet

I følge med mange andre blir en etter en bedt om å sette seg ned og se på en rekke farger, du skal fortelle hvilken farge du ser. Ikke bekymre deg, snakker du engelsk forstår de meget godt hva du sier. Men om du ønsker å snakke thai, så er fargene slik:

Rød – Si deng, Blå – Si fææ, Grønn – Si kiao, Gul – Si luang.

3B: Bremsetest

Her skal du sammen med andre bli testet for bremserefleksene dine. Når det er din tur må du sitte i et «bilsete» der du har en simulert bremsepedal/gasspedal. Ved rød lys skal du vise din reaksjonsevne. Ikke bekymre deg, her får du flere forsøk.

3C: Dybdetest

Her skal de teste ditt dybdesyn. Du kan se en boks foran deg der det er to pinner som ikke flukter med hverandre. Du kan med hjelp av en styrespake bevege den ene pinnen til du selv mener at de to flukter med hverandre. Også her er det ingen grunn til bekymring, du får flere forsøk.

3D: Teoriprøve

Som i alle andre land er det nødvendig med en teoriprøve. Denne består av 50 spørsmål som gjøres online på siden DLT eLearning der 45 må besvares riktig om du skal bestå. Denne testen er svært enkel, men mislykkes du kan du prøve igjen. Men, det anbefales å pugge en del på forhånd. Det finnes en rekke tilbydere av kjøreopplæring overalt i Thailand om du ønsker å stå bedre rustet til denne prøven.

3E: Praktisk prøve

Til slutt må du ta den praktiske testen. Dette gjelder de som ikke har førerprøve fra Norge, og altså tatt med et internasjonalt førerkort. Vær oppmerksom på at en slik verifisering av ditt norsk førerkort MÅ gjøres før du drar fra Norge. De som utsteder slike i Norge er NAF og KNA. Påse at du får et internasjonalt førerkort som er gyldig i 3 år.

De har testbane for både bil og MC. Dette er en kortvarig test la oss si den varer i 1-2 minutter.  Bare påse at du følger trafikkreglene der. Det er ingen farer på turen, stort sett bare kjegler som man ikke bør velte. For MC er det en planke man skal kjøre over på langs. For dere som ikke er vant til å kjøre MC kan jeg opplyse at det høres vanskeligere en det i praksis er.

Har du ikke kjøretøy finnes det mulighet for å leie et utenfor de fleste DLT-senter.

Trinn 4:

Da er tiden kommet for at du skal motta din kjørelisens gyldig i Thailand. Her blir du ropt opp for fotografering. Etter en liten stund blir du så ropt opp for å motta det ferdige førerkortet. Da er det bare betalingen som gjenstår. Det første førerkortet du får er gyldig i 2 år. Når denne tiden er over kan du/ må du fornye denne og den er gyldig i 5 år.

Prislappen på førerkort for både bil og MC vil beløpe seg til rundt 350 BHT i skrivende stund. I tillegg kommer selvsagt utgifter for kopiering av alle dokumenter, dokument fra immigrasjonen og legeattest. Må man leie kjøretøy kommer det selvsagt også i tillegg. Utvidelsen til 5 år koster noe mer, men er uansett svært beskjedent.

Nå er dette selvsagt unødvendig å si, menom du ikke er vant til å kjøre i trafikken i Thailand bør du vite at den har en av verdens verste ulykkesstatistikker. Du bør kjøre svært forsiktig og varsomt. Forutse det umulige og være for all del defensiv i kjørestilen. Husk også på at alkohol og kjøring ikke henger sammen i Thailand som i Norge, og husk også på at det ER fartsgrenser også i Thailand.

Vi håper du hadde nytte av denne forklaringen. Vi skal etter beste evne prøve å holde denne oppdatert så godt som mulig. 

Veien til Thai Førerkort
Naflogo.jpg
Skjermbilde 2020-11-30 kl. 16.53.39.png

Fornye eksisterende førerkort

Fornye førerkort 2års

Dersom du ønsker og fornye ditt 2-års førerkort, så må du framlegge følgende dokumentasjon

 1. Ditt thailandske førerkort.

 2. Pass med Non-immigrant Visa (+ foto kopi av passet)

 3. Adresse bekreftelse fra Ambassade eller Immigration (med 1 års gyldighet) eller Arbeidsvisum (med adresse bekreftelse) Samt kopi av passet 

 4. Legeattest fra Legesenter eller Sykehus 

Fremagangsmåte

 1. Kontrollere dokumentene dine. (ta gjerne med kopier) 

 2. Skriv ut søknaden. (søknaden fylles ut slik)

 3. Ta Fysisk test.

 4. Betale avgift / Ta et foto og motta førerkortet. (avgift 505Baht)

Ekstra: (Endre Navn eller Adresse 50 Baht)

MERKNAD:

*I tilfelle førerkortet har utløpt med mer enn 1 år:

 • Ta Teoriprøven online på DLT eLearning.

 • Ta Praktisk prøve. (1 time) 

*I tilfelle førerkortet har utløpt med mer enn 3 år:

 • Ta fysisk test.

 • Gjennomføre 5 timer opplæring.

 • Gjennomføre fysisk test.

 • Ta teoriprøven online på DLT eLearning

 • Ta praktisk prøve. 

Fornye førerkort 5års

Dersom du ønsker og fornye ditt 5-års førerkort, så må du framlegge følgende dokumentasjon

 1. Ditt thailandske førerkort. 

 2. Pass med Non-Immigrant Visa (+ foto kopi av passet)

 3. Adresse bekreftelse fra Ambassade eller Immigration (med 1 års gyldighet) eller Arbeidsvisum (med adresse bekreftelse) Samt kopi av passet 

Fremagangsmåte
 1. ​Kontrollere dokumentene dine. (ta gjerne med kopier)

 2. Skriv ut søknaden. (søknaden fylles ut slik)

 3. Ta Fysisk test.

 4. Betale avgift / Ta et foto og motta førerkortet. (avgift 505Baht)

Ekstra: (Endre navn eller adresse 50 Baht)

MERKNAD:

*I tilfelle førerkortet har utløpt med mer enn 1 år

 

 • Ta Teoriprøven online på DLT eLearning.

 • Ta Praktisk prøve. (1 time)

 

*I tilfelle førerkortet har utløpt med mer enn 3 år

 • Ta fysisk test. 

 • Gjennomføre 5 timer opplæring.

 • Gjennomføre fysisk test.

 • Ta teoriprøven online DLT eLearning

 • Ta praktisk prøve. 

 

Nyttige Verktøy:
DLT.png
DLT
DLT elearing Thailand
DLT elearning
DLT Smart Queue Thailand
DLT Smart Queue
Teoritest.jpg
Testbane3.jpg
Testbane1.jpg
Testbane2.jpg
bottom of page