top of page

Thailand forbyr cannabis

Etter et drøyt år med frie tøyler er det stopp i Thailand. På nyåret innfører de forbud mot cannabis.

Thailand Cannabis Ban

Forbudet gjelder bruk av ikke-medisinsk cannabis. Salg av cannabis har rukket å bli en milliardindustri som anslås å bli verdt opp mot 1,2 milliarder dollar ved slutten av 2023.


Nå skal industrien reguleres kraftig. Thailand ble det første landet i Sørøst-Asia som åpnet opp for medisinsk bruk av cannabis i 2018. Fire år senere ble stoffet lovlig også utenom medisinsk bruk.


Salg av cannabis har rukket å bli en milliardindustri som anslås å bli verdt opp mot 1,2 milliarder dollar ved slutten av 2023. Etter legaliseringen åpnet det cannabis-virksomheter over hele landet.


Nå har regjeringen i Thailand bestemt seg for å gå tilbake til å kun tillate medisinsk bruk. Endringen trer i kraft ved årsslutt.


– Uten en lov som regulerer bruken av cannabis, vil stoffet bli misbrukt, sier helseminister Cholnan Srikaew.


Han mener også at stoffet har en negativ påvirkning på thailandske barn.


Thaifeber facebook gruppe

Etter innføringen av den nye lovgivningen vil det kreve tillatelse for å dyrke, Importere og eksportere cannabis. Kommersiell cannabis-virksomhet vil også kreve tillatelse, la ministeren til.


Det blir også straff for bruk og salg. For ikke-medisinsk bruk risikerer man en bot 60.000 baht, tilsvarende drøyt 17.000 kroner. For salg risikerer man fengsel i opptil ett år og bot på 100.000 baht.


Regjeringen, som anerkjenner den økonomiske fordelen av cannabisindustrien, vil gi bedrifter tid til å tilpasse seg den nye forskriften, sa Cholnan.


Cannabis-virksomheter kan operere til lisensene deres utløper og konvertere til lovlige cannabisklinikker hvis de følger de nye reglene, sa Cholnan, og la til at den nye forskriften ikke ville ha noen innvirkning på turismen.


Lovendringen trer i kraft når den er publisert i Royal Gazette.


Kilde: Reuters
Annonsere hos oss ThaifeberComments