top of page

Thailand legaliserer cannabis – Men det er fortsatt begrensninger pĂ„ bruken

NÄ er det lov Ä bÄde dyrke og selge cannabis i Thailand. Men det er fortsatt begrensninger pÄ bruken.

I Thailand kan folk nÄ lovlig dyrke cannabisplanter i sitt eget hjem og selge det videre, etter at myndighetene vedtok Ä legalisere produksjon og salg av cannabis. Lovendringen trÄdde i kraft torsdag.


Thailand er dermed det fÞrste i SÞrÞst-Asia som slipper opp pÄ narkotikalovene, hvor det tradisjonelt sett har vÊrt svÊrt strenge lover knyttet til narkotika og narkotikabruk.


()

Thailand valgte i 2018, som det fĂžrste landet i Asia, Ă„ legalisere medisinsk bruk av cannabis.


I Thailand har medisinske klinikker i flere Ă„r brukt cannabisplanten til Ă„ fremstille virkestoffet CBD, som de har benyttet til behandling.

Det gir bÄde folket og staten en mulighet til Ä tjene penger pÄ marihuana og hamp, sier Thailands visestatsminister og helseminister, Anutin Charnvirakul.

()

Personlig bruk av cannabis fremdeles forbudt uten en medisinsk resept, og salg av ekstrakter med mer enn 0,2 prosent av virkestoffet THC er heller ikke tillatt, SÄ det er pÄ ingen mÄte fritt frem.


Produksjonen kommer ogsÄ med klare restriksjoner, de som Þnsker Ä dyrke cannabisplanter i sitt eget hjem og selge det videre, mÄ registrere seg via Thailand Food and Drug Administration (FDA) sin "Plookganja"-applikasjon eller pÄ plookganja.fda.moph.go.th for Ä motta et digitalt sertifikat fÞr de kan begynne. FÄr man den innvilget kan hver husholdning dyrke opp til seks potteplanter med cannabis hver.

Thailandske myndigheter hÄper at lovendringen kan styrke landets landbruk og turisme ytterligere.

Cannabisplanten kan brukes til Ä fremstille virkestoffet CBD, og myndighetene hÄper at Thailand skal bli ledende nÄr det gjelder produksjon av CBD-produkter i SÞrÞst-Asia.

For Ă„ gi cannabisproduksjonen en pangstart har myndighetene bestemt seg for Ă„ dele ut Ă©n million cannabisfrĂž.



Det er ventet at man ikke lenger vil bli straffet for Ä vÊre i besittelse av marihuana, i fÞlge BBC sÄ kan dette vÊre et tiltak for Ä redusere antallet innsatte i thailandske fengsel. Planen er videre Ä slippe fri om lag 4000 fanger som sitter inne for cannabisrelaterte lovbrudd, skriver de thailandske myndighetene.




Blant de som allerede har rukket Ä benytte seg av lovendringen er restaurantbransjen. Flere steder i Thailand kan man nÄ kjÞpe mat og drikke som inneholder cannabis eller virkestoffet THC.


Myndighetene hÄper nok Ä fÄ en tjuvstart pÄ nabolandene, og bli ledende nÄr det gjelder CBD-produkter i SÞrÞst-Asia.


Fortune Business Insights sier at verdien pÄ det globale cannabis markedet i 2020 var 20,47 milliarder USD og anslÄs Ä nÄ 197,74 milliarder USD innen 2028.



bottom of page