top of page

Thailands helseminister vil gi bort 1 million cannabisfrø

Regjeringen i Thailand skal dele ut 1 million gratis cannabisfrø i starten av juni, ifølge helseministeren i Thailand.


De fleste restriksjonene på produksjon og besittelse av cannabis oppheves neste måned. Thailand vil dermed bli det første landet i Sørøst-Asia som legaliserer cannabis.


Thailand satser nå på en stor, blomstrende cannabisindustri. Ikke bare vil det kunne gi millioner av dollar i direkte inntekter årlig. Myndighetene håper også å lokke flere utenlandske turister til landet.


Helseministeren ga få detaljer da han onsdag sa at frøene vil bli delt ut i starten av juni. Selskaper som vil drive i stor skala, vil fortsatt trenge godkjenning fra mat- og legemiddeltilsynet til å produsere cannabisprodukter.


I februar ga helseminister Anutin Charnvirakul grønt lys til å offisielt stryke cannabis, best kjent i form av marihuana eller hasj, fra listen over regulerte narkotiske stoffer.


Fra 9. juni blir det lovlig med besittelse og bruk av alle deler av cannabisplanten, også blomster og frø. Utvunnet stoff blir imidlertid ulovlig hvis nivået av den psykoaktive ingrediensen THC overstiger 0,2 prosent.


I 2018 legaliserte Thailand regulert bruk av cannabis, men siden er flere restriksjoner gradvis opphevet.

Planten som nå skal deles ut gratis, kunne tidligere føre til femten år i fengsel.


Medisinske formål og THC-grense

Ifølge Anutin vil ikke enkeltpersoner lenger behøve tillatelse til å dyrke cannabis hjemme. Kravet er at det oppgis å være til medisinske formål og ikke overstiger THC-grensen på 0,2 prosent. Myndighetene har ikke forklart hvordan dette skal håndheves.


Tilsynet opplyste nylig til Bangkok Post at det dreier seg om hampfrøolje, kosttilskudd, drikkevarer, sauser, vingummi med mer.


Kilde: Bangkok Post


Comments