top of page

Thai Airways bekrefter stor Boeing ordre

Thai Airways bekreftet onsdag overfor Reuters at selskapet har valgt Ä bestille 45 Boeing 787 Dreamlinere. I tillegg har de opsjoner pÄ hele 80 nye fly.

Thai Boeing 787 Dreamliner

Det er Boeing 787-9 som er valgt av selskapet og som skal inngÄ i flÄten med dagens Dreamlinere som bestÄr av 6 787-8 og to 787-9 maskiner. THAI har ogsÄ en 787-9 i bestilling som er pÄ vei til selskapet.


Dagens Dreamlinere har ikke gÄtt i faste ruter til nordeuropeiske destinasjoner, disse har i hovedsak kun gÄtt i mellomdistanse trafikk i Asia, unntaket er i Milano i Italia.


THAI, som nÄ er pÄ vei ut av omstrukturering, opplyser at bestillingen ogsÄ inkluderer en opsjon om kjÞp av ytterligere fly. De fÞrste flyene skal leveres til selskapet fra 2027.


Avtalen vil ikke pÄvirke de pÄgÄende nedbetalingsplanene under gjeldssaneringsprosessen, heter det i en uttalelse til Reuters.


– Den langsiktige planen for anskaffelse av fly er avgjĂžrende for Ă„ erstatte leasede og aldrende fly, heter det i uttalelsen.


THAI uttalte videre at med denne bestillingen har THAI ogsÄ sikret fleksibilitet til Ä konvertere mellom fly innen Boeing Dreamliner-familien, noe som gir flyselskapet tilpasningsevne og allsidighet for Ä mÞte skiftende markedskrav. 


THAI har i avtalen ogsÄ sikret seg muligheten for Ä anskaffe Boeing 777X, og potensielt forbedre flÄten ytterligere med overlegen rekkevidde, kapasitet og ytelse. Flexibiliteten i avtalen gir THAI strategiske fordeler nÄr det gjelder Ä optimalisere ruter, kapasitet og operasjonell effektivitet. Ved Ä utnytte denne fleksibiliteten er THAI klar til Ä mÞte fremtidige utfordringer og dra nytte av nye muligheter.


Flypriser Thailand Norge Facebook

THAI har valgt GEnx motorer fra General Electric (GE) pÄ sine nye 787-fly. Dette er motorer som har et bedre rykte enn Trent 1000-motorene fra Rolls-Royce (RR), som pÄfÞrte Norwegian og mange andre selskaper enorme tap, da de fleste mÄtte bytte motorer etter utallige havari. Parkerte fly fÞrte som kjent til tapt fortjeneste og irriterte kunder.


GEnx-motorfamilien har mer enn 50 millioner flytimer siden den ble tatt i bruk i 2011 og er den raskest solgte motoren med hĂžy skyvekraft i GE-historien med nesten 3000 motorer i drift og ettermarked, inkludert reservedeler, ifĂžlge data fra produsenten.


Det var pÄ forhÄnd ventet at Boeing ville vinne ordren etter at et konkurrerende tilbud fra Airbus om A350 ble forpurret pÄ grunn av uenighet om motorpriser med Rolls-Royce, noe som fÞrte til en sjelden offentlig irettesettelse fra THAIs administrerende direktÞr Chai Eamsiri.


Airbus A350 fÄs som kjent kun med motorer fra RR, dette er ogsÄ noe som sjefen i Emirates har kritisert.


Thaifeber Facebook

En bedring i turismen har styrket THAI's Þkonomi betydelig, og i november kunne selskapet rapportere om det fjerde kvartalsoverskuddet pÄ rad.


THAI har ogsÄ solgt samtlige maskiner som de hadde lagt ut for salg, det eneste som gjenstÄr pÄ salgslistene er en hÄndfull motorer. Selskapet planlegger Ä avslutte sin rehabiliteringsplan i Är.


Den totale verdien av flykjÞpet er ikke offentliggjort. Men det er vanlig at flyselskapene fÄr svÊrt store rabatter pÄ store fly bestillinger. Her kan du lese pressemeldingen fra THAI.

 

Fakta

Boeing 787 «Dreamliner» er et tomotors, mellomstort bredbuks, langdistansefly som er utviklet ved Boeing Commercial Airplanes (BCA). Flyet tar mellom 210 og 310 passasjerer, avhengig av setekonfigurasjon, og har et lavere drivstofforbruk enn tidligere modeller. Det er ogsÄ det fÞrste passasjerflyet som har blitt konstruert hovedsakelig med komposittmaterialer. Dreamlinere har i mange Är vÊrt et kjent syn pÄ OSL, med selskaper som Norwegian, Qatar, Ethiopian, Norse og Koreanske Air Premia.


Annonsere hos oss Thaifeber

bottom of page