top of page

Thai Airways bekrefter stor Boeing ordre

Thai Airways bekreftet onsdag overfor Reuters at selskapet har valgt å bestille 45 Boeing 787 Dreamlinere. I tillegg har de opsjoner på hele 80 nye fly.

Thai Boeing 787 Dreamliner

Det er Boeing 787-9 som er valgt av selskapet og som skal inngå i flåten med dagens Dreamlinere som består av 6 787-8 og to 787-9 maskiner. THAI har også en 787-9 i bestilling som er på vei til selskapet.


Dagens Dreamlinere har ikke gått i faste ruter til nordeuropeiske destinasjoner, disse har i hovedsak kun gått i mellomdistanse trafikk i Asia, unntaket er i Milano i Italia.


THAI, som nå er på vei ut av omstrukturering, opplyser at bestillingen også inkluderer en opsjon om kjøp av ytterligere fly. De første flyene skal leveres til selskapet fra 2027.


Avtalen vil ikke påvirke de pågående nedbetalingsplanene under gjeldssaneringsprosessen, heter det i en uttalelse til Reuters.


– Den langsiktige planen for anskaffelse av fly er avgjørende for å erstatte leasede og aldrende fly, heter det i uttalelsen.


THAI uttalte videre at med denne bestillingen har THAI også sikret fleksibilitet til å konvertere mellom fly innen Boeing Dreamliner-familien, noe som gir flyselskapet tilpasningsevne og allsidighet for å møte skiftende markedskrav. 


THAI har i avtalen også sikret seg muligheten for å anskaffe Boeing 777X, og potensielt forbedre flåten ytterligere med overlegen rekkevidde, kapasitet og ytelse. Flexibiliteten i avtalen gir THAI strategiske fordeler når det gjelder å optimalisere ruter, kapasitet og operasjonell effektivitet. Ved å utnytte denne fleksibiliteten er THAI klar til å møte fremtidige utfordringer og dra nytte av nye muligheter.


Flypriser Thailand Norge Facebook

THAI har valgt GEnx motorer fra General Electric (GE) på sine nye 787-fly. Dette er motorer som har et bedre rykte enn Trent 1000-motorene fra Rolls-Royce (RR), som påførte Norwegian og mange andre selskaper enorme tap, da de fleste måtte bytte motorer etter utallige havari. Parkerte fly førte som kjent til tapt fortjeneste og irriterte kunder.


GEnx-motorfamilien har mer enn 50 millioner flytimer siden den ble tatt i bruk i 2011 og er den raskest solgte motoren med høy skyvekraft i GE-historien med nesten 3000 motorer i drift og ettermarked, inkludert reservedeler, ifølge data fra produsenten.


Det var på forhånd ventet at Boeing ville vinne ordren etter at et konkurrerende tilbud fra Airbus om A350 ble forpurret på grunn av uenighet om motorpriser med Rolls-Royce, noe som førte til en sjelden offentlig irettesettelse fra THAIs administrerende direktør Chai Eamsiri.


Airbus A350 fås som kjent kun med motorer fra RR, dette er også noe som sjefen i Emirates har kritisert.


Thaifeber Facebook

En bedring i turismen har styrket THAI's økonomi betydelig, og i november kunne selskapet rapportere om det fjerde kvartalsoverskuddet på rad.


THAI har også solgt samtlige maskiner som de hadde lagt ut for salg, det eneste som gjenstår på salgslistene er en håndfull motorer. Selskapet planlegger å avslutte sin rehabiliteringsplan i år.


Den totale verdien av flykjøpet er ikke offentliggjort. Men det er vanlig at flyselskapene får svært store rabatter på store fly bestillinger. Her kan du lese pressemeldingen fra THAI.

 

Fakta

Boeing 787 «Dreamliner» er et tomotors, mellomstort bredbuks, langdistansefly som er utviklet ved Boeing Commercial Airplanes (BCA). Flyet tar mellom 210 og 310 passasjerer, avhengig av setekonfigurasjon, og har et lavere drivstofforbruk enn tidligere modeller. Det er også det første passasjerflyet som har blitt konstruert hovedsakelig med komposittmaterialer. Dreamlinere har i mange år vært et kjent syn på OSL, med selskaper som Norwegian, Qatar, Ethiopian, Norse og Koreanske Air Premia.


Annonsere hos oss Thaifeber

Comments