Thaifeber 🇹🇭

13. mai 20232 min

Sterk vekst for Thai Airways

Oppdatert: 20. juli 2023

Thai Airways (THAI) er optimistisk med tanke på omsetningen i år. Thai Airways forventes å akkumulere minst 130 milliarder baht i omsetning i år etter at nettoresultatet i første kvartal nådde 12,5 milliarder baht.

THAI-sjef Chai Eamsiri kunngjorde i går at flyselskapet forventes å fullføre sin økonomiske rehabilitering som planlagt.

Eamsiri fremhevet at den nasjonale transportøren genererte 41,5 milliarder baht i omsetning i løpet av første kvartal, en imponerende økning på 271,2 % sammenlignet med på 11,1 milliarder baht i samme periode i fjor. Veksten tilskrives økningen i kommersielle flyvninger.

Les også: Oslo er fortsatt ikke på listen

Eamsiri påpekte også at flyvninger til noen populære turistdestinasjoner, som Japan og Korea, økte i siste kvartal, og flyvninger til Kina ble gjenopptatt 1. mars.

Den forbedrede inntjeningen ga transportøren 42,2 milliarder baht i kontantstrøm, en betydelig økning fra 5,7 milliarder baht i fjor.

Les også: Forbedrer IFE-systemet

Eamsiri uttalte at THAI ville tilbakebetale den første transjen av gjelden, som beløper seg til åtte milliarder baht, til investorer innen midten av 2024, og vil fullt ut gjøre opp sin totale gjeld på 140 milliarder baht innen den avtalte fristen.

Les også: SAS åpner ny rute til Bangkok

Når det gjelder selskapets vekst i andre kvartal i år, forventer Eamsiri en vekst på over 100 % sammenlignet med fjoråret. Han erkjente imidlertid at Thailand går inn i lavsesongen for turisme. Følgelig forventes passasjerlasten å kun være rundt 77 %, og inntjeningen kan dermed bli lavere enn i første kvartal.

Videre kunngjorde Eamsiri at selskapet vil øke ansattes lønn med 5% fra og med denne måneden.

THAI sier at de fortsetter å gjenoppbygge flåten sin, og for det formål leide de nettopp inn ytterligere to Airbus A350-900-maskiner. THAI planlegger å sette inn 9 nye maskiner i år.

Les også: Starter direkterute til Bangkok

I første kvartal hentet THAI en Boeing 777-200ER tilbake fra lagring for å supplere sine Singapore, Kuala Lumpur, Jakarta, Kolkata, New Delhi, Chennai, Dhaka og Islamabad ruter.

THAI hadde 65 aktive maskiner i sin flåte ved utgangen av første kvartal.

Oslo

Det er fortsatt ingen nyheter om gjenoppstart av den svært populære å etterspurte Oslo ruten. Men nå som de får flere maskiner inn i flåten, så øker sjansene for at THAI er tilbake i Oslo når vinterprogrammet starter.

Kilde: Bloomberg I simpleflying I Thaiairways