top of page

Tog og Bane i Thailand 

images.png

Jernbanenettverket i Thailand er basert på knutepunktet i Bangkok. Hovedstasjonen i Bangkok heter  Krung Thep Aphiwat Central Terminal og herfra går tog i alle retninger. Nordlinjen mot Ayuthaya (perfekt for en dagstur) og Chiang Mai. Nord/øst-linjen mot Udon Thani og Nong Khai. Østlinjen mot Aranya Prathet og sørlinjen mot Surat Thani (for Koh Samui) og grensen til Malaysia.

Bangkok betjenes for tiden av 4 transportsystemer: det forhøyede BTS Skytrain, den underjordiske og forhøyede MRT, den forhøyede Airport Rail Link, og de delvis forhøyede SRT Red Lines. Bangkok regionens "Mass Rapid Transit Master Plan", består av åtte hovedlinjer og fire matelinjer på til sammen 508 kilometer, som etter planen skal fullføres innen 2029. Da vil systemene dekke de mest folksomme områdene av Bangkokregionen.

 

Nye linjer under bygging er Orange Line og to monorail-linjer - Pink Line og Yellow Line - som begge startet byggingen i 2017, samt en utvidelse av Purple Line og utvidelser til Airport Rail Link.

Trykklogoene nedenfor for mere informasjon.

Uten tittel.png
SRT
Uten tittel-2.png
Seat61.com
Uten tittel-3.png
Transit Bangkok
Kohlife.png
Kohlife.com
bangkokairporttrain.png
bts-logo-main.jpg
Bangkok Transit System
12GO.png
12GO Thailand
Uten tittel-2.png
bottom of page