top of page

Nordens største forsikringsselskap advarer reiselystne nordmenn

Forsikringsselskapet If og Europeiske Reiseforsikring frykter nå at mange nordmenn kan bli stående uten avbestillingsdekning inn mot påske- og sommerferien.

- Vi har vært gjennom noen tøffe år der flere enn normalt har sagt opp reiseforsikringen sin. De fleste husker heldigvis å ha denne på plass før en reise finner sted. Men det ikke alle vet er at den også må være gyldig før reisen betales hvis den skal dekke en avbestilling, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring.


- Dette blir ekstra aktuelt nå som økonomien er ekstra sårbar for mange, og den norske kronen i tillegg er svak, sier Handeland.

Visum Thailand Norge

Utgjør 20% av utbetalingene

Etter tre år med pandemi og krig viser skadestatistikken at reiseaktiviteten er på full fart oppover igjen. Antallet skader som meldes inn til If og Europeiske Reiseforsikring ligger omtrent på samme nivå som i 2019.


- Avbestillinger, eksempelvis som følge av sykdom eller skader, utgjør rundt 20 prosent av de totale utbetalingene våre innen reise. Dette er en forsikringsdekning som sparer veldig mange kunder for store beløp når uhellet inntreffer, og det viser hvor viktig det er å ha forsikringen i orden før man betaler for en reise, sier Handeland.

flypriser Thailand Norge

kan resultere i millionregning

Selv om avbestillingsdekningen i forsikringen er mye brukt, og utgjør en stor del av de totale forsikringsutbetalingene, er det dekning for behandlingsutgifter og sykehusopphold ved sykdom og ulykke som er selve grunnsteinen i reiseforsikringen.


Kostnaden for et opphold på et privat sykehus i utlandet, samt hjemtransport til Norge i ambulansefly, kan fort havne i millionklassen. Og det blir stadig dyrere grunnet den høye inflasjonen.


- Det er ikke bare reisene i seg selv som blir mer og mer kostbare. Langt mer alvorlig er det at kostnadene ved sykebehandling og legebesøk i utlandet også har gått vesentlig opp den siste tiden. Derfor er det ekstra viktig å ha en god reiseforsikring i ryggen, sier reiseekspert Andreas Handeland.


Tips

Som de fleste, så mener vi i Thaifeber at det er viktig å passe på at pass, visum og forsikring er i orden god tid før reisen. I tillegg er det greit å vite at passet kun er gyldig dersom det er skadefritt.


Like viktig er det at du tar hensyn til deg selv og vurderer om du er helsemessig klar for reisen.

Forsikringen gjelder ved akutt og uventet sykdom, men forverring av eksisterende sykdommer er unntatt. Er du usikker, anbefaler vi at du tar Helsesjekken til IF som viser om forsikringen vil være gyldig.


Bruker du medisiner, så er det viktig at du har sørget for tilgangnødvendige medisiner du trenger under reisen.


Planlegger du et lengre opphold i Thailand, så anbefales det at du søker visum i god tid før avreise.


Her kan du lese mer om forsikringerKilde: Pressemelding fra IF

Comments