top of page

Nordens stĂžrste forsikringsselskap advarer reiselystne nordmenn

Forsikringsselskapet If og Europeiske Reiseforsikring frykter nÄ at mange nordmenn kan bli stÄende uten avbestillingsdekning inn mot pÄske- og sommerferien.

- Vi har vÊrt gjennom noen tÞffe Är der flere enn normalt har sagt opp reiseforsikringen sin. De fleste husker heldigvis Ä ha denne pÄ plass fÞr en reise finner sted. Men det ikke alle vet er at den ogsÄ mÄ vÊre gyldig fÞr reisen betales hvis den skal dekke en avbestilling, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektÞr i If og Europeiske Reiseforsikring.


- Dette blir ekstra aktuelt nÄ som Þkonomien er ekstra sÄrbar for mange, og den norske kronen i tillegg er svak, sier Handeland.

Visum Thailand Norge

UtgjĂžr 20% av utbetalingene

Etter tre Är med pandemi og krig viser skadestatistikken at reiseaktiviteten er pÄ full fart oppover igjen. Antallet skader som meldes inn til If og Europeiske Reiseforsikring ligger omtrent pÄ samme nivÄ som i 2019.


- Avbestillinger, eksempelvis som fÞlge av sykdom eller skader, utgjÞr rundt 20 prosent av de totale utbetalingene vÄre innen reise. Dette er en forsikringsdekning som sparer veldig mange kunder for store belÞp nÄr uhellet inntreffer, og det viser hvor viktig det er Ä ha forsikringen i orden fÞr man betaler for en reise, sier Handeland.

flypriser Thailand Norge

kan resultere i millionregning

Selv om avbestillingsdekningen i forsikringen er mye brukt, og utgjĂžr en stor del av de totale forsikringsutbetalingene, er det dekning for behandlingsutgifter og sykehusopphold ved sykdom og ulykke som er selve grunnsteinen i reiseforsikringen.


Kostnaden for et opphold pÄ et privat sykehus i utlandet, samt hjemtransport til Norge i ambulansefly, kan fort havne i millionklassen. Og det blir stadig dyrere grunnet den hÞye inflasjonen.


- Det er ikke bare reisene i seg selv som blir mer og mer kostbare. Langt mer alvorlig er det at kostnadene ved sykebehandling og legebesÞk i utlandet ogsÄ har gÄtt vesentlig opp den siste tiden. Derfor er det ekstra viktig Ä ha en god reiseforsikring i ryggen, sier reiseekspert Andreas Handeland.


Tips

Som de fleste, sÄ mener vi i Thaifeber at det er viktig Ä passe pÄ at pass, visum og forsikring er i orden god tid fÞr reisen. I tillegg er det greit Ä vite at passet kun er gyldig dersom det er skadefritt.


Like viktig er det at du tar hensyn til deg selv og vurderer om du er helsemessig klar for reisen.

Forsikringen gjelder ved akutt og uventet sykdom, men forverring av eksisterende sykdommer er unntatt. Er du usikker, anbefaler vi at du tar Helsesjekken til IF som viser om forsikringen vil vĂŠre gyldig.


Bruker du medisiner, sÄ er det viktig at du har sÞrget for tilgang pÄ nÞdvendige medisiner du trenger under reisen.


Planlegger du et lengre opphold i Thailand, sÄ anbefales det at du sÞker visum i god tid fÞr avreise.


Her kan du lese mer om forsikringer



Kilde: Pressemelding fra IF

Følg oss:

  • Facebook
  • Instagram
  • X

© 2020 - 2023 by Thaifeber.no

© Copyright
bottom of page