top of page

Store skattelettelser for å bytte ut den gamle bilen

Regjeringen vil tilby skatteinsentiver for enkeltpersoner og selskaper til å bytte ut sine gamle biler mot nye biler eller elektriske kjøretøy, sa industriminister Suriya Juangroongruangkit til seminaret "New Generation of Automotives" som ble arrangert av avisen Krungthep Turakij torsdag.

Ordningen vil gjelde for biler som er 15 år eller eldre, og vil bidra til øke salget av nye biler og elektriske kjøretøy, sa han. Departementet har også som mål å resirkulere gamle biler.


Regjeringen vil tilby skattefradrag på inntil 100 000 Bt for selskaper og enkeltpersoner som blir med i ordningen, som vil bli foreslått godkjent av kabinettet i løpet av de neste to eller tre månedene.


Skattefradraget vil bli tilbudt i fem år, sa Suriya og la til at han snart vil fullføre detaljene i skattepakken med finansminister Predee Daochai.


”Regjeringen kan miste noen skatteinntekter [på grunn av ordningen], men til gjengjeld vil vi kutte PM2. 5 luftforurensning og øke bilsalget som har blitt hardt rammet av Covid-19. Det vil også øke adopsjonen av elektriske biler, "sa han.


skattefradraget vil ikke umiddelbart øke etterspørselen etter e-biler, siden prisen for tiden er høyere enn forbrenningsmotorbiler, sa Suriya.

Men når prisene falt til samme nivå, vil det bidra til å tippe balansen til fordel for e-biler.


Land i Europa har tilbudt lignende insentiver for og få forbrukere til å bytte til elbiler.Comments


bottom of page