top of page

REISESKILDRING KRABI 2021

DAG 3

Lørdag bestemte vi oss for å droppe store båt-utflukter og heller ta en liten sightseeng på leid scooter.

En rute på rundt tre timer ble lagt opp, og vi dro avgårde for å utforske litt av hva Krabi's landside måtte ha å by på.

Bilde 4.jpg

Men planer er en en ting, praksis en annen.

Første avvik fra planen var da vi så skilting mot en Cave, eller hule som vi kaller det. Og siden undertegnede har en dragning mot slikt, måtte vi jo sjekke dette nærmere.

Imidlertid viste det seg at vi ble vi ledet inn på en hullete og elendig grusvei i skogen helt uten skilting. Og etter en prat med noen hyggelige thaier som spiste lunchen sin i veikanten, valgte vi å snu for å spare både rygger og leid scooter for enda flere huller og dumper.

Men vi fikk et koselig møte med to små guttepjokker på veien. Og etter en liten prat, og en 20 baht-seddel som skiftet eier, vinket de oss lykkelig videre avgårde.

Bilde 2.jpg

Vi fikk også se en idyllisk liten innsjø med et spesielt smaragd-farget vann på denne avstikkeren. Der traff vi på en liten thai/farang-gruppe som drev med hule-dykking, og vi hadde en liten prat med dem og om hva de drev med. Og med historien om dykkeren som døde da han var med og reddet 13 gutter ut av en hule etter 10 dager i friskt minne, ønsket vi dem lykke til med videre dykking og utforsking av nye huler.

Bilde 1.jpg

Da vi plutselig også kom over et skilt som viste kajakkpadling og bademuligheter i en mangrovekanal, droppet vi de møysommelig lagte planene for godt, og la istedet kursen dit.

Amazon River, Khlong Srakaew, var det høytidelige navnet på anlegget vi kom til.

Elvepadlingen her ble en, ikke så lang, men hyggelig og annerledes opplevelse. Og etter et bad med påfølgende lunch på stedet, kunne vi dra mette og fornøyde hjem igjen. Billettøren var forresten en Katoy, en storvokst mann sminket og kledd som dame. Og under lunchen hadde vi tre til ved nabobordet. Men dette er jo ikke uvanlig i Thailand. Her er det stor takhøyde for alt og alle.

Bilde 3.jpg

Vel hjemme ble det et bad i svømmebassenget og en god dusj. Deretter dro vi på rusletur langsetter stranden hvor fruen samlet skjell, før vi hørte på en flott en-manns konsert og en påfølgende opptreden med sjonglering av brennende stokker.

Litt beach-food ble det også til kvelds, før denne dagens opplevelser var over.

Bilde 5.jpg
bottom of page