top of page

AirAsia: - Det er på tide at Bangkok blir et globalt knutepunkt

AirAsia-sjef Tony Fernandes sier at det er på tide at Bangkok blir et globalt knutepunkt i Asean, på samme måte som Dubai er et globalt knutepunkt i Midtøsten.

AirAsia Airbus A320-200

I en uttalelse etter et møte med Thailands statsminister Srettha Thavisin, sa Tony Fernandes, administrerende direktør i Capital A, morselskapet til AirAsia, at det var på tide at Bangkok blir et globalt knutepunkt i Asean, på samme måte som Dubai er et globalt knutepunkt i Midtøsten.


Malaysia-baserte AirAsia driver lavprisflyselskaper i fire ASEAN-land: Malaysia, Indonesia, Filippinene og Thailand. Selskapet planlegger å lansere det nyeste tilskuddet, AirAsia Cambodia, i mars.

Flypriser Thailand Norge

– Vi ønsker å gjøre Bangkok til det neste Dubai når det gjelder å være et globalt knutepunkt, ettersom Asean-regionen har et stort potensial med en befolkning på over 700 millioner mennesker, sa Fernandes onsdag.


Men Thailands flyplasser kan ikke vokse over natten. Derfor ønsker vi å se at infrastruktur for lavprisselskaper inkluderes i landets fremtidige prosjekter for flyplassutbygging.


Han fortsatte med å takke den thailandske regjeringen for å fravike visumkravet for reisende fra utvalgte land i et forsøk på å øke turismen, noe som også er til fordel for flyindustrien i regionen.


Fernandes avslørte at AirAsia-gruppen, vil sende et offisielt forslag til den thailandske regjeringen om å redusere avgiften på flydrivstoff med 40 %. Avgiften på 4,726 baht per liter er den høyeste blant de fire landene der AirAsia opererer.


Filippinene krever inn en avgift på 2,48 baht per liter, mens flydrivstoff ikke er ilagt avgifter i Malaysia og Indonesia.


Å redusere drivstoffavgiften vil også bidra til å utvide det innenlandske turistmarkedet ved å frakte thailandske og utenlandske besøkende til andre provinser enn Bangkok og Phuket, sa han.


AirAsia vil også be den thailandske regjeringen om å opprettholde gjeldende sats på flynavigasjonsavgiften som kreves inn av Aeronautical Radio of Thailand, som vil hjelpe flyselskaper med å administrere driftskostnadene.

Thaifeber Facebook

Flyselskapet vil også oppfordre de thailandske luftfartsmyndighetene til å vurdere å øke trafikkrettighetene på rutene mellom Thailand og India.


Tassapon Bijleveld, administrerende styreleder i Thai AirAsia og Thai AirAsia X, sa onsdag at AirAsia-gruppen planlegger å anskaffe 412 nye fly, hvorav omtrent 25% eller 100-150 fly er øremerket for den thailandske delen av virksomheten.


Han sa at Thai AirAsia og Thai AirAsia X tar sikte på å betjene 20-21 millioner passasjerer i 2024, en økning fra 18 millioner i 2023. Dette anslaget er imidlertid fortsatt lavere enn antallet i 2019, før pandemien, som var på 22 millioner mennesker.

Thai AirAsia Route map

Fakta

Thai AirAsia (ไทยแอร์เอเชีย) er et thailandsk lavprisflyselskap. Det er et joint venture av det malaysiske AirAsia (Thai: แอร์เอเชีย) og Thailands Asia Aviation. Selskapet driver både innenlandske og internasjonale flyvninger fra Bangkok og andre byer i Thailand. Selskapet flyr til 64 byer i 17 land i Asia og Sørøst-Asia. Thai AirAsia betjener fortiden 83 ruter. AirAsias flåte består utelukkende av Airbus-maskiner.


Flåte Thai AirAsia:

  • Airbus A320-200: 43 + 3 i bestilling

  • Airbus A320neo: 10

  • Airbus A321: 2

Flåte Thai AirAsia X:

  • Airbus A330-300: 7

  • Airbus A330-900: 2


Annonsere Thaifeber

Comentários


bottom of page