top of page

AirAsia: - Det er pÄ tide at Bangkok blir et globalt knutepunkt

AirAsia-sjef Tony Fernandes sier at det er pÄ tide at Bangkok blir et globalt knutepunkt i Asean, pÄ samme mÄte som Dubai er et globalt knutepunkt i MidtÞsten.

AirAsia Airbus A320-200

I en uttalelse etter et mÞte med Thailands statsminister Srettha Thavisin, sa Tony Fernandes, administrerende direktÞr i Capital A, morselskapet til AirAsia, at det var pÄ tide at Bangkok blir et globalt knutepunkt i Asean, pÄ samme mÄte som Dubai er et globalt knutepunkt i MidtÞsten.


Malaysia-baserte AirAsia driver lavprisflyselskaper i fire ASEAN-land: Malaysia, Indonesia, Filippinene og Thailand. Selskapet planlegger Ä lansere det nyeste tilskuddet, AirAsia Cambodia, i mars.

Flypriser Thailand Norge

– Vi Ăžnsker Ă„ gjĂžre Bangkok til det neste Dubai nĂ„r det gjelder Ă„ vĂŠre et globalt knutepunkt, ettersom Asean-regionen har et stort potensial med en befolkning pĂ„ over 700 millioner mennesker, sa Fernandes onsdag.


– Men Thailands flyplasser kan ikke vokse over natten. Derfor Ăžnsker vi Ă„ se at infrastruktur for lavprisselskaper inkluderes i landets fremtidige prosjekter for flyplassutbygging.


Han fortsatte med Ä takke den thailandske regjeringen for Ä fravike visumkravet for reisende fra utvalgte land i et forsÞk pÄ Ä Þke turismen, noe som ogsÄ er til fordel for flyindustrien i regionen.


Fernandes avslÞrte at AirAsia-gruppen, vil sende et offisielt forslag til den thailandske regjeringen om Ä redusere avgiften pÄ flydrivstoff med 40 %. Avgiften pÄ 4,726 baht per liter er den hÞyeste blant de fire landene der AirAsia opererer.


Filippinene krever inn en avgift pÄ 2,48 baht per liter, mens flydrivstoff ikke er ilagt avgifter i Malaysia og Indonesia.


– Å redusere drivstoffavgiften vil ogsĂ„ bidra til Ă„ utvide det innenlandske turistmarkedet ved Ă„ frakte thailandske og utenlandske besĂžkende til andre provinser enn Bangkok og Phuket, sa han.


AirAsia vil ogsÄ be den thailandske regjeringen om Ä opprettholde gjeldende sats pÄ flynavigasjonsavgiften som kreves inn av Aeronautical Radio of Thailand, som vil hjelpe flyselskaper med Ä administrere driftskostnadene.

Thaifeber Facebook

Flyselskapet vil ogsÄ oppfordre de thailandske luftfartsmyndighetene til Ä vurdere Ä Þke trafikkrettighetene pÄ rutene mellom Thailand og India.


Tassapon Bijleveld, administrerende styreleder i Thai AirAsia og Thai AirAsia X, sa onsdag at AirAsia-gruppen planlegger Ă„ anskaffe 412 nye fly, hvorav omtrent 25% eller 100-150 fly er Ăžremerket for den thailandske delen av virksomheten.


Han sa at Thai AirAsia og Thai AirAsia X tar sikte pÄ Ä betjene 20-21 millioner passasjerer i 2024, en Þkning fra 18 millioner i 2023. Dette anslaget er imidlertid fortsatt lavere enn antallet i 2019, fÞr pandemien, som var pÄ 22 millioner mennesker.

Thai AirAsia Route map

Fakta

Thai AirAsia (àč„àž—àžąàčàž­àžŁàčŒàč€àž­àč€àžŠàž”àžą) er et thailandsk lavprisflyselskap. Det er et joint venture av det malaysiske AirAsia (Thai: àčàž­àžŁàčŒàč€àž­àč€àžŠàž”àžą) og Thailands Asia Aviation. Selskapet driver bĂ„de innenlandske og internasjonale flyvninger fra Bangkok og andre byer i Thailand. Selskapet flyr til 64 byer i 17 land i Asia og SĂžrĂžst-Asia. Thai AirAsia betjener fortiden 83 ruter. AirAsias flĂ„te bestĂ„r utelukkende av Airbus-maskiner.


FlÄte Thai AirAsia:

  • Airbus A320-200: 43 + 3 i bestilling

  • Airbus A320neo: 10

  • Airbus A321: 2

FlÄte Thai AirAsia X:

  • Airbus A330-300: 7

  • Airbus A330-900: 2


Annonsere Thaifeber

bottom of page