top of page

CannabisrĂžykende turister er ikke velkomne i Thailand, sier helseministeren

BANGKOK, 17. august (Reuters) - Thailands helseminister frarÄdet onsdag turister Ä besÞke landet kun for Ä rÞyke cannabis, dette kun to mÄneder etter at nye lover i stor grad har avkriminalisert stoffet.

Til tross for myndighetenes advarsler, har virksomheter med spesielle rĂžykerom blitt en hit blant lokalbefolkningen og besĂžkende.


"Vi Ăžnsker ikke Ă„ ta imot slike turister," sa Thailands helseminister Anutin Charnvirakul til journalister da han ble spurt om rekreasjonsbruk av cannabis blant utenlandske besĂžkende.


De som rÞyker offentlig risikerer tre mÄneders fengsel eller bÞter pÄ opptil 25 000 baht (6845kr).


I 2018 ble Thailand det fĂžrste SĂžrĂžst-asiatiske landet som legaliserte cannabis til medisinsk bruk. I juni ble cannabis til medisinsk bruk avkriminalisert, noe som har fĂžrt til utbredt rekreasjonsbruk.


Anutins utalelser kommer selv om antallet utenlandske ankomster nÄ begynner Ä ta seg kraftig opp i igjen. I 2021 fÞrte pandemien til at utenlandske ankomster ble redusert til kun 428 000, sammenlignet med rekordhÞye 40 millioner i 2019.


Thailand som er SĂžrĂžst-Asias nest stĂžrste Ăžkonomi forventer 8 millioner til 10 millioner ankomster i Ă„r. Thailands Ăžkonomi er sterkt avhengig av turisme.


Anutin sa imidlertid at cannabis til rekreasjonsbruk kunne bli godkjent nÄr en fikk en bedre forstÄelse av cannabisbruk.


"Det kan komme i nĂŠr fremtid," sa han.

Skilting pÄ vinduene til cannabisbutikken RG420, ved Khaosan Road i Bangkok (Reuters)

Thailand har et Þnske om og ta en del i profitten pÄ en blomstrende cannabisindustri, bygget rundt dens medisinske og helsemessige fordeler. Thailand hÄper at cannabis kan gi landet flere Þkonomiske ben Ä stÄ pÄ.


Thailands cannabispolitikk har ogsÄ trukket interesse fra regionale naboer som Malaysia, som ogsÄ vurderer bruk av cannabis til medisinske formÄl.


Det har vÊrt endel uklarheter om hva som er lov og ikke lov med hensyn til bruk av cannabis i Thailand. SÄ det vil nok vÊre behov for mer presiserende tolkning for og bestemme meningsinnholdet til delen av lovteksten som er uklar. For det vil gi lovteksten et mer presist virkeomrÄde enn hva ordlyden tilsier.

Fakta:


Hva er cannabis?


Cannabis er en samlebetegnelse for alle produkter som kan framstilles fra cannabisplanten:

  • Marihuana bestĂ„r av lĂžst eller presset plantemateriale og inneholder vanligvis en kombinasjon av tĂžrkede blader, stilker og frĂž eller blomstrende toppskudd.

  • Hasj bestĂ„r av plantesaften/harpiksen fra de blomstrende toppskuddene som er presset sammen med andre deler av plantematerialet til klumper, plater eller "kaker".

  • Cannabisolje er en planteolje som fremstilles gjennom en kjemisk prosess. Fargen er vanligvis mĂžrk grĂžnn, guloransje eller brunlig.

I alle produkter fra cannabis finnes stoffet THC som er det primÊre rusgivende stoffet. Den vanligste mÄten cannabis inntas pÄ, er gjennom rÞyking. RÞyken gir ofte en karakteristisk, sÞtlig lukt. Cannabisproduktene kan ogsÄ inhaleres som damp (vaporiseres), spises, tilsettes i ulike matvarer, brus eller vingummi, eller drikkes som te. Cannabis kan i tillegg inntas ved bruk av e-sigaretter, eller smÞres pÄ huden i form av bodylotion.



Kilder: Bangkok Post I Reuters

Følg oss:

  • Facebook
  • Instagram
  • X

© 2020 - 2023 by Thaifeber.no

© Copyright
bottom of page