top of page

Cannabisrøykende turister er ikke velkomne i Thailand, sier helseministeren

BANGKOK, 17. august (Reuters) - Thailands helseminister frarådet onsdag turister å besøke landet kun for å røyke cannabis, dette kun to måneder etter at nye lover i stor grad har avkriminalisert stoffet.

Til tross for myndighetenes advarsler, har virksomheter med spesielle røykerom blitt en hit blant lokalbefolkningen og besøkende.


"Vi ønsker ikke å ta imot slike turister," sa Thailands helseminister Anutin Charnvirakul til journalister da han ble spurt om rekreasjonsbruk av cannabis blant utenlandske besøkende.


De som røyker offentlig risikerer tre måneders fengsel eller bøter på opptil 25 000 baht (6845kr).


I 2018 ble Thailand det første Sørøst-asiatiske landet som legaliserte cannabis til medisinsk bruk. I juni ble cannabis til medisinsk bruk avkriminalisert, noe som har ført til utbredt rekreasjonsbruk.


Anutins utalelser kommer selv om antallet utenlandske ankomster nå begynner å ta seg kraftig opp i igjen. I 2021 førte pandemien til at utenlandske ankomster ble redusert til kun 428 000, sammenlignet med rekordhøye 40 millioner i 2019.


Thailand som er Sørøst-Asias nest største økonomi forventer 8 millioner til 10 millioner ankomster i år. Thailands økonomi er sterkt avhengig av turisme.


Anutin sa imidlertid at cannabis til rekreasjonsbruk kunne bli godkjent når en fikk en bedre forståelse av cannabisbruk.


"Det kan komme i nær fremtid," sa han.

Skilting på vinduene til cannabisbutikken RG420, ved Khaosan Road i Bangkok (Reuters)

Thailand har et ønske om og ta en del i profitten på en blomstrende cannabisindustri, bygget rundt dens medisinske og helsemessige fordeler. Thailand håper at cannabis kan gi landet flere økonomiske ben å stå på.


Thailands cannabispolitikk har også trukket interesse fra regionale naboer som Malaysia, som også vurderer bruk av cannabis til medisinske formål.


Det har vært endel uklarheter om hva som er lov og ikke lov med hensyn til bruk av cannabis i Thailand. Så det vil nok være behov for mer presiserende tolkning for og bestemme meningsinnholdet til delen av lovteksten som er uklar. For det vil gi lovteksten et mer presist virkeområde enn hva ordlyden tilsier.

Fakta:


Hva er cannabis?


Cannabis er en samlebetegnelse for alle produkter som kan framstilles fra cannabisplanten:

  • Marihuana består av løst eller presset plantemateriale og inneholder vanligvis en kombinasjon av tørkede blader, stilker og frø eller blomstrende toppskudd.

  • Hasj består av plantesaften/harpiksen fra de blomstrende toppskuddene som er presset sammen med andre deler av plantematerialet til klumper, plater eller "kaker".

  • Cannabisolje er en planteolje som fremstilles gjennom en kjemisk prosess. Fargen er vanligvis mørk grønn, guloransje eller brunlig.

I alle produkter fra cannabis finnes stoffet THC som er det primære rusgivende stoffet. Den vanligste måten cannabis inntas på, er gjennom røyking. Røyken gir ofte en karakteristisk, søtlig lukt. Cannabisproduktene kan også inhaleres som damp (vaporiseres), spises, tilsettes i ulike matvarer, brus eller vingummi, eller drikkes som te. Cannabis kan i tillegg inntas ved bruk av e-sigaretter, eller smøres på huden i form av bodylotion.Kilder: Bangkok Post I Reuters

Comments


bottom of page