top of page

Chiang Rai flyplass ble gjenåpnet fredag ​​

Chiang Rais Mae Fah Luang flyplass ble gjenåpnet fredag ​​etter at Nok Air-flyet ble fjernet fra rullebanen, sa transportminister Saksayam Chidchob.
Mae Fah Luang - Chiang Rai International Airport (foto: Wikimedia Commons)

Ministeren sa at rullebanen også har blitt reparert og rengjort med hjelp fra Thai Airways Internationals flybergingsteam og relaterte byråer.

Flyplassen i Chiang Rai ble umiddelbart stengt etter at en Nok Air-maskin fra Bangkok skeld av rullebanen etter landing i kraftig regn.


Chiang Rai lufthavndirektør Somchanok Tiamtiabrat sa at fjerningen av maskinen ble forsinket på grunn av vanskeligheter med å flytte det uten å forårsake mer skade på flyets vinger.

Flypriser Thailand - Norge

Somchanok sa at flyselskapet og flyplasspersonalet hadde kontaktet Thai Airways International (THAI) for å få hjelp fra et flybergingsteam med riktig utstyr for å fjerne det strandede flyet. Bergingsteamet måtte være forsiktig så de ikke forårsaket ytterligere skader på det 60 tonn tunge flyet og rullebanen, sa han.

Saksayam sa at tjenestemenn fra Civil Aviation Authority i Thailand vil ​​inspisere rullebanen og utføre friksjonstester samt andre sikkerhetskontroller i henhold til flynavigasjonsstandarder før flyplassen åpnet igjen.


Nok Air-sjef Wutthiphum Jurangkool sa at flyselskapet vil kompensere alle passasjerer på flyet med refusjoner og gratisbilletter verdt én million baht. Alle passasjerer skal få billetter til en rundtur som er gyldig i ett år, og de kan be om refusjon, vedrørende kanselleringer eller destinasjonsendringer uten kostnader, sa han.


Kilder: The Nation Thailand I Bangkok Post

Comments


bottom of page