top of page

Nok Air-maskin skled av rullebanen i Chiang Rai

En Nok Air-maskin skled av rullebanen etter at det hadde landet på Chiang Rais Mae Fah Luang flyplass lørdag kveld. Det er ikke meldt om personskader.
Nok Air Boeing 737-800, reg HS-DBR (foto: Warangkhana Wongchai Facebook)

En Nok Air Boeing 737-800 maskin skled av rullebanen etter at det hadde landet på Mae Fah Luang internasjonale flyplass i den nordlige provinsen Chiang Rai i kraftig regn lørdag kveld, det er ikke meldt om personskader.


I følge en kunngjøring utstedt av flyselskapet på lørdag, hadde Nok Air Flight DD108 (Don Mueang - Chiang Rai) med 164 passasjerer og seks besetningsmedlemmer om bord fra Don Mueang flyplass klokken 20.03 og ankom Mae Fah Luang flyplass klokken 21.06. Under landing skled flyet av rullebanen på grunn av det kraftige regnet, men pilotene klarte å få flyet til å stanse trygt. Etter uhellet ble alle passasjerene og besetningsmedlemmene flyttet til passasjerterminalen. ifølge informasjon som kom fra Nok Air. Hendelsen vil bli etterforsket videre for å få klarhet i hva som har skjedd.


Ifølge kunngjøringen tok selskapet godt vare på passasjerene ved å gi dem snacks og drikke mens de ventet på bagasjen.


Men noen av passasjerene la imidlertid ut kommentarer på Facebook, og sa at de ikke fikk noen forfriskninger som annonsert av flyselskapet.


Mae Fah Luang flyplass sier på grunn av hendelsen, så vil rullebanen være stengt til onsdag for å fjerne flyet fra rullebanen.

Som følge av hendelsen vil Thai Smile, Thai Vietjet og Thai Air Asia frakte sine passasjerer med buss fra Mae Fah Luang flyplass i Chiang Rai til Chiang Mai internasjonale flyplass, Slik at de kan sende sine passasjerer videre til sine destinasjoner.

Flypriser Thailand Norge

Oppdatering


Nok Air sier nå at at alle flyvninger til og fra Chiang Rai vil bli kansellert frem til onsdag (3. august), men at passasjerene har muligheten til å bruke flyplassen i Chiang Mai i stedet. Passasjerer vil kunne benytte skyttelbusser mellom de to flyplassene.

Nok Air passasjerer som ikke ønsker å reise til eller fra Chiang Mai kan fylle ut et skjema på https://forms.gle/R3rpT8mKBJipJPR8A og velge mellom følgende alternativer: 1. Ett gratis flybytte. 2. Reise via Chiang Mai. 3. En voucher som kan brukes innen 365 dager fra den opprinnelige reisedatoen. 4. Refusjon via respektive betalingskanal.

Thai Smile sier at alle berørte passasjerer kan endre billettene sine gratis, forutsatt at det gjøres minst fire timer før avgang.


Maskinen som skled av rullebanen ble levert ny til Nok Air i 2014


Reg: HS-DBR

Type:737-86N

First flight date: 21/11/2014

Plane age:7.7 years

Named: Nok Yoknapha


Fakta


Nok Air er et thailandsk lavprisflyselskap som opererer innenriksflyvninger i Thailand. Selskapet har sin hovedbase på Bangkok Don Mueang lufthavn og ble etablert i 2004. selskapets flåte består av Boeing 737-800 og De Havilland Canada Dash 8-400 maskiner.


Antall fly: 17 (aktive)

Destinasjoner: 36


Kilder: Airfleets I Bangkok Post


Comments


bottom of page