top of page

Helseministeren foreslår at Test & Go-programmet gjeninnføres.

Thailands folkehelseminister sier at han støtter en gjeninnføring av Test & Go-programmet ettersom bekymringene for Omicron-varianten nå avtar.

Test & Go-programmet ble suspendert for rundt 4 uker siden da den svært smittsomme omikron-varianten spredte seg over hele verden. Nå sier Anutin Charnvirakul at han vil be CCSA vurdere å gjeninnføre Test & Go-programmet, i tillegg til å lette på en rekke andre restriksjoner.


(annonse)

Bangkok Post rapporterer at Anutin vil sende sin forespørsel til CCSA etter samtaler med Department of Disease Control der det ble bekreftet at Omicron ikke har ført til bølgen av alvorlig sykdom og sykehusinnleggelser regjeringen i utgangspunktet fryktet. I følge rapporten ønsker Anutin å se en balanse mellom sykdomskontroll og restart av den hardt rammende økonomien. Det som imidlertid ikke er kjent er om han planlegger å foreslå gjenåpning av natteliv og underholdningssteder. Ministeren har lenge vært av den oppfatning at slike etablissementer er yngleplasser for viruset, med flere store utbrudd knyttet til nyttårsfeiringen.


(annonse)

Center for Medical Genomics ved Ramathibodi Hospital sier at Omicron nå nesten totalt har erstattet Delta i hovedstaden. Tester utført på infiserte pasienter i Bangkok og andre steder i det sentrale Thailand viser at 91 % av tilfellene er Omicron-varianten, mens Delta står for bare 2,8 %.


(annonse)

Vi vil foreslå tiltak som kan gjøres trygt og som er medisinsk forsvarlige, sa helseminister Anutin Charnvirakul til Reuters.


"Hvis det blir godkjent, så kan det gjeninnføres innen 1. februar," sa han om Test 6 Go-Programmet.


Neste store møte hos CCSA er på Torsdag 20.01.22.i mellomtiden så har de som ønsker og reise til Thailand 2 alternativer: 7 karantenefrie dager på Phuket, eller 7 dager i alternativ karantene (10 dager for uvaksinerte)


Comments


bottom of page