top of page

Helseministeren vil fjerne COVID-19 fra listen over Akuttmedisinske tilstander

Helseminister Anutin Charnvirakul insisterte mandag pÄ Ä gÄ videre med planen for Ä endre betingelsene for Covid-19-behandling, og sa at avgjÞrelsen var i trÄd med regjeringens strategi med Ä nedgradere koronaviruset.


Han bekreftet sitt standpunkt etter at hans stedfortreder, Sathit Pitutecha, sÞndag ba ham om Ä utsette implementeringen en mÄned til. Da han var bekymret for Þkningen i Omicron-tilfellet de siste dagene.


(annonse)

Folkehelsedepartementet planlegger Ä fjerne Covid-19-behandling fra listen over tilstander som dekkes av ordningen med universell dekning for akutte pasienter (UCEP) fra begynnelsen av neste mÄned.


(annonse)

Endringen innebÊrer at personer som tester positivt for koronaviruset, men som ikke trenger kritisk behandling, mÄ til sykehuset der de er registrert i velferdsordningen for Ä fÄ dekket kostnadene, hvis en blir innlagt pÄ private sykehus sÄ mÄ en betale selv.



(annonse)

Kun de med en kritisk sekundÊr infeksjon forÄrsaket av Covid-19 vil bli dekket av UCEP. UCEP tillater pasienter Ä sÞke behandling ved ethvert sykehus gratis i tre dager, og vil deretter overfÞres til sykehuset hvor de er registrerte.



(annonse)

Anutin sa at ingen ville bli etterlatt av endringen da departementet planlegger Ă„ erklĂŠre Covid-19 som en endemisk sykdom innen utgangen av dette Ă„ret.


National Health Security Office (NHSO) vil nedjustere kostnadene for en RT-PCR-testene til 900 baht og 1100 baht avhengig av test metode, spyttprĂžver blir gratis.


Kostnader for antigentester vil bli justert til 350 baht og 250 baht, avhengig av type testsett.


De daglige utgiftene for innleggelse ved "sykehus" vil vĂŠre 1000 baht.



Kilde: Bangkok Post


Følg oss:

  • Facebook
  • Instagram
  • X

© 2020 - 2023 by Thaifeber.no

© Copyright
bottom of page