top of page

Thailandske myndigheter vil redusere trafikkulykker under høytidene

Komiteen for forebygging av trafikkulykker vil ta i bruk en ny integreringsplan for å redusere trafikkulykker i løpet av de største høytidene som nyttår og Songkran.

Talskvinne for regjeringen, Traisuree Taisaranakul, sa at planen, fra trafikksikkerhetssenteret, tar sikte på å redusere antall drepte og skadde fra trafikkulykker med minst 5 % under det som er gjennomsnittet fra registreringer de siste tre årene.


Planen består av fem hovedkomponenter som kan bidra til å redusere risikofaktorer som fører til ulykker.


Hovedkomponentene består av: Kontrolltiltak for trafikkrisikofaktorer som veiarbeid og kollektivtransport. Fokus på faktorer som er forårsaket av individer, som fyllekjøring og kjøring på motorsykler uten hjelm. Tiltak for ofrene, for eksempel medisinsk støtte og en konfigurasjon for akuttmedisinske tjenester.


For lokale administrasjoner inkluderer planen forslag som sjekkpunkter og informasjonskampanjer gjennom høyttalersystemer og lokalradio.

Planen vil deles inn i to faser hvert år: førferiefasen og feriefasen. For årets nyttårshelg sa hun at den første fasen vil gå fra 1. desember til 21. desember.


Trafikantene vil være forberedt på de nye sikkerhetstiltakene gjennom adferdsendringsteknikker gjennom regjeringens kampanje «Sikker kjøring i den nye normalen». Kontrolltiltakene vil bli tatt i bruk i neste fase, som varer fra 22. desember til 11. januar 2023.


Planen vil bli tatt i bruk igjen under Songkran, med første fase 1. mars til 3. april 2023, og andre fase 4. april til april 24, 2023.Kilde Bangkok Post

Comentários


bottom of page