top of page

Thailandske myndigheter vil redusere trafikkulykker under hĂžytidene

Komiteen for forebygging av trafikkulykker vil ta i bruk en ny integreringsplan for Ä redusere trafikkulykker i lÞpet av de stÞrste hÞytidene som nyttÄr og Songkran.

Talskvinne for regjeringen, Traisuree Taisaranakul, sa at planen, fra trafikksikkerhetssenteret, tar sikte pÄ Ä redusere antall drepte og skadde fra trafikkulykker med minst 5 % under det som er gjennomsnittet fra registreringer de siste tre Ärene.


Planen bestÄr av fem hovedkomponenter som kan bidra til Ä redusere risikofaktorer som fÞrer til ulykker.


Hovedkomponentene bestÄr av: Kontrolltiltak for trafikkrisikofaktorer som veiarbeid og kollektivtransport. Fokus pÄ faktorer som er forÄrsaket av individer, som fyllekjÞring og kjÞring pÄ motorsykler uten hjelm. Tiltak for ofrene, for eksempel medisinsk stÞtte og en konfigurasjon for akuttmedisinske tjenester.


For lokale administrasjoner inkluderer planen forslag som sjekkpunkter og informasjonskampanjer gjennom hĂžyttalersystemer og lokalradio.

Planen vil deles inn i to faser hvert Är: fÞrferiefasen og feriefasen. For Ärets nyttÄrshelg sa hun at den fÞrste fasen vil gÄ fra 1. desember til 21. desember.


Trafikantene vil vÊre forberedt pÄ de nye sikkerhetstiltakene gjennom adferdsendringsteknikker gjennom regjeringens kampanje «Sikker kjÞring i den nye normalen». Kontrolltiltakene vil bli tatt i bruk i neste fase, som varer fra 22. desember til 11. januar 2023.


Planen vil bli tatt i bruk igjen under Songkran, med fĂžrste fase 1. mars til 3. april 2023, og andre fase 4. april til april 24, 2023.



Kilde Bangkok Post

bottom of page