top of page

Thai Airways forventer å gå ut av rehabiliteringsprosessen før tidsplanen

Thai Airways International (THAI) forventer å gå ut av rehabiliteringsprosessen før tidsplanen. THAI ser nå etter nye maskiner ettersom oppgangen i global turisme styrker inntjeningen.

Flyselskapet vil være i stand til å forlate sin rettsovervåkede gjeldsplan "mye tidligere" enn det opprinnelige målet for slutten av 2024, sa administrerende direktør Chai Eamsiri til Bloomberg. Selskapet er også i samtaler med flyprodusenter inkludert Boeing for "langsiktig" anskaffelser av nye maskiner for å modernisere flåten, sa han.


Inntektene vil vokse med minst 40 % i år, sa Chai, som ble forfremmet til administrerende direktør i begynnelsen av måneden.


THAI gikk inn i konkursbeskyttelse i fjor for å restrukturere 400 milliarder baht med gjeld. THAI har siden gjennomført smertefulle kostnadskutt, inkludert halvering av arbeidsstyrken og nedbemanning av flåten med rundt 40 %.

flypriser thailand - Norge

Men med global turisme som kommer tilbake raskere enn forventet, har Thailand sett sin posisjon som et viktig reisemål akselerere siden andre halvdel av fjoråret. For å klare etterspørselen fra reisende måtte THAI utsette salget av maskiner de tidligere hadde som mål å selge.


"Thai Airways inntjening vil nyte et nytt år med utmerket vekst, med tilbakekomsten av kinesiske reisende som bidrar til et allerede varmt marked for flyreiser," sa Chai på en pressekonferanse."Vi har møtt de fleste betingelsene i rehabiliteringsplanen ganske raskt, og starter nå vårt langsiktige vekstprogram som inkluderer anskaffelse av nye maskiner og modernisering av flåten."


THAI har vært i samtaler med flyprodusenter om 20 nye widebody maskiner. Disse diskusjonene inkluderer de med Boeing om anskaffelse av 787-9 maskiner. Thailands statsminister Prayuth Chan-o-cha forventer nå at antallet utenlandske turister kommer til å overstige 30 millioner i 2023, selv om andre offentlige etater fortsatt anslår rundt 25 millioner.

Uansett vil internasjonale besøkende langt overstige fjorårets tall på litt over 11 millioner, ansporet av opphevelsen av Covid-Zero-politikken i Kina, landets største marked før pandemien.


THAI er fortsatt i samtaler med kreditorer og investorer om konvertering av gjeld til egenkapital og ytterligere aksjesalg, to nøkkelbetingelser for forbedring av egenkapitalen, sa Chai, og ønsket ikke å spesifisere nærmere.


Selskapet hadde en negativ egenkapital på mer enn 70 milliarder baht per 30. september, sa han. Transportøren fikk myndighetsgodkjenning for å øke sin registrerte kapital til 336,8 milliarder baht fra 21,8 milliarder ved å utstede nye aksjer.


Men med mer enn 30 milliarder baht i kontanter har flyselskapet ikke noe hastverk med nye lån på rundt 25 milliarder baht som er spesifisert i rehabiliteringsplanen.


Oslo -Bangkok

Det er fortsatt ingen positive nyheter om den svært etterlengtede Bangkok - Oslo ruten som de fleste av oss savner.

Vi hører som alle andre "rykter" men da dette ikke er bekreftet, så ønsker vi ikke bidra til ytterlige spekulasjoner.


Kilde: Bloomberg

コメント