top of page

Thai Airways er i samtaler om 20 nye widebody maskiner

Ifølge en kilde i selskapet, så er Thai Airways i samtaler om 20 nye widebody maskiner.
Thai Boeing 787-8 Dreamliner HS-TQA
Thai Boeing 787-8 Dreamliner HS-TQA

Thai Airways har nylig holdt samtaler med Boeing om kjøp av deres 787-9 maskin, fortalte en kilde som ikke ønsket å bli identifisert da detaljene i slike samtaler er konfidensielle.


Det statseide flyselskapet kan også ha hadd samtaler med Airbus, da flyselskaper vanligvis snakker med begge de store flyprodusentene når de er i diskusjoner om nye oppkjøp. Forhandlingene er ikke bindende og vil kanskje ikke resultere i en avtale, sa kilden.


Representanter for Thai Airways svarte ikke på en forespørsel fra Bloomberg om å kommentere dette. Boeing sa at de ikke diskuterer noen samtaler de har med kunder. En talsperson for Airbus sa også at selskapet ikke "kommenterer diskusjoner som vi kanskje eller ikke har med kundene våre"


Thai Airways er midt i en gjeldsrehabiliteringsplan på 5,3 milliarder dollar, etter å ha gjennomført smertefulle kutt som førte til at selskapet sa opp halvparten av arbeidsstyrken og kuttet 40 % av flåten.I henhold til restruktureringsplanen har Thai Airways tidligere flagget at de planlegger å legge til 10 widebody maskiner 2023, og åtte til i 2024. Thai vurderer også midlertidig å sette inn noen av sine seks Airbus A380 i 2024, for å fylle et gap i etterspørselen mens de venter på at nyere, mer effektive maskiner skal leveres


Den globale gjenopprettingen av flyreiser har også satt en skvis på antallet nyere maskiner som er tilgjengelig i markedet.

Reiser i Asia, som resten av verden, har kommet tilbake raskere enn forventet ettersom Covid-restriksjonene oppheves, dette har ført til at Thai Airways nå setter inn et halvt dusin maskiner som de opprinnelig la ut for salg i et forsøk på å gjenopplive flyreiser raskere.Styreleder Piyasvasti Amranand sa forrige måned at som en del av flyselskapets planer for å styrke økonomien, så planlegger de å utstede nye aksjer neste år for å hente inn rundt 25 milliarder baht. Thai Airways har fått myndighetsgodkjenning for å øke sin registrerte kapital til 336,8 milliarder baht fra 21,8 milliarder baht ved å utstede nye aksjer, ifølge en melding til børsen den 25. november.THAIs kommersielle direktør sa at selskapet var ute etter å utvide til Asia-Stillehavet regionen ettersom antallet passasjerer anslås å vokse med 4,5 % til 2,53 milliarder innen 2040. Dette tallet vil overgå alle andre regioner, noe som gjør det trygt å satse i denne regionen. THAI har for tiden 44 maskiner i drift, sammenlignet med 83 før pandemien. Men et løft i Covid-restriksjonene har nå gjort det mulig for Thai å komme seg tilbake.


Sammen har THAI og Thai Smile 713 flyvinger per uke, og betjener 68 destinasjoner. Av det opererer de 63 flyvinger per uke til Europa, 227 flyvninger innreiks per uke og 21 flyvinger per uke til Australia. THAIs kommersielle direktør sa at japanske og indiske ruter ser en økning i passasjerer ettersom flykapasiteten nesten har nådd nivået som ble registrert i 2019Kilde: Bloomberg

Comments


bottom of page