top of page

Thai Airways er i samtaler om 20 nye widebody maskiner

IfÞlge en kilde i selskapet, sÄ er Thai Airways i samtaler om 20 nye widebody maskiner.
Thai Boeing 787-8 Dreamliner HS-TQA
Thai Boeing 787-8 Dreamliner HS-TQA

Thai Airways har nylig holdt samtaler med Boeing om kjĂžp av deres 787-9 maskin, fortalte en kilde som ikke Ăžnsket Ă„ bli identifisert da detaljene i slike samtaler er konfidensielle.


Det statseide flyselskapet kan ogsÄ ha hadd samtaler med Airbus, da flyselskaper vanligvis snakker med begge de store flyprodusentene nÄr de er i diskusjoner om nye oppkjÞp. Forhandlingene er ikke bindende og vil kanskje ikke resultere i en avtale, sa kilden.


Representanter for Thai Airways svarte ikke pÄ en forespÞrsel fra Bloomberg om Ä kommentere dette. Boeing sa at de ikke diskuterer noen samtaler de har med kunder. En talsperson for Airbus sa ogsÄ at selskapet ikke "kommenterer diskusjoner som vi kanskje eller ikke har med kundene vÄre"


Thai Airways er midt i en gjeldsrehabiliteringsplan pÄ 5,3 milliarder dollar, etter Ä ha gjennomfÞrt smertefulle kutt som fÞrte til at selskapet sa opp halvparten av arbeidsstyrken og kuttet 40 % av flÄten.



I henhold til restruktureringsplanen har Thai Airways tidligere flagget at de planlegger Ä legge til 10 widebody maskiner 2023, og Ätte til i 2024. Thai vurderer ogsÄ midlertidig Ä sette inn noen av sine seks Airbus A380 i 2024, for Ä fylle et gap i etterspÞrselen mens de venter pÄ at nyere, mer effektive maskiner skal leveres


Den globale gjenopprettingen av flyreiser har ogsÄ satt en skvis pÄ antallet nyere maskiner som er tilgjengelig i markedet.

Reiser i Asia, som resten av verden, har kommet tilbake raskere enn forventet ettersom Covid-restriksjonene oppheves, dette har fÞrt til at Thai Airways nÄ setter inn et halvt dusin maskiner som de opprinnelig la ut for salg i et forsÞk pÄ Ä gjenopplive flyreiser raskere.



Styreleder Piyasvasti Amranand sa forrige mÄned at som en del av flyselskapets planer for Ä styrke Þkonomien, sÄ planlegger de Ä utstede nye aksjer neste Är for Ä hente inn rundt 25 milliarder baht. Thai Airways har fÄtt myndighetsgodkjenning for Ä Þke sin registrerte kapital til 336,8 milliarder baht fra 21,8 milliarder baht ved Ä utstede nye aksjer, ifÞlge en melding til bÞrsen den 25. november.



THAIs kommersielle direktÞr sa at selskapet var ute etter Ä utvide til Asia-Stillehavet regionen ettersom antallet passasjerer anslÄs Ä vokse med 4,5 % til 2,53 milliarder innen 2040. Dette tallet vil overgÄ alle andre regioner, noe som gjÞr det trygt Ä satse i denne regionen. THAI har for tiden 44 maskiner i drift, sammenlignet med 83 fÞr pandemien. Men et lÞft i Covid-restriksjonene har nÄ gjort det mulig for Thai Ä komme seg tilbake.


Sammen har THAI og Thai Smile 713 flyvinger per uke, og betjener 68 destinasjoner. Av det opererer de 63 flyvinger per uke til Europa, 227 flyvninger innreiks per uke og 21 flyvinger per uke til Australia. THAIs kommersielle direktÞr sa at japanske og indiske ruter ser en Þkning i passasjerer ettersom flykapasiteten nesten har nÄdd nivÄet som ble registrert i 2019



Kilde: Bloomberg

bottom of page