top of page

Thai Airways forventer Ä gÄ ut av rehabiliteringsprosessen fÞr tidsplanen

Thai Airways International (THAI) forventer Ä gÄ ut av rehabiliteringsprosessen fÞr tidsplanen. THAI ser nÄ etter nye maskiner ettersom oppgangen i global turisme styrker inntjeningen.

Flyselskapet vil vÊre i stand til Ä forlate sin rettsovervÄkede gjeldsplan "mye tidligere" enn det opprinnelige mÄlet for slutten av 2024, sa administrerende direktÞr Chai Eamsiri til Bloomberg. Selskapet er ogsÄ i samtaler med flyprodusenter inkludert Boeing for "langsiktig" anskaffelser av nye maskiner for Ä modernisere flÄten, sa han.


Inntektene vil vokse med minst 40 % i Är, sa Chai, som ble forfremmet til administrerende direktÞr i begynnelsen av mÄneden.


THAI gikk inn i konkursbeskyttelse i fjor for Ä restrukturere 400 milliarder baht med gjeld. THAI har siden gjennomfÞrt smertefulle kostnadskutt, inkludert halvering av arbeidsstyrken og nedbemanning av flÄten med rundt 40 %.

flypriser thailand - Norge

Men med global turisme som kommer tilbake raskere enn forventet, har Thailand sett sin posisjon som et viktig reisemÄl akselerere siden andre halvdel av fjorÄret. For Ä klare etterspÞrselen fra reisende mÄtte THAI utsette salget av maskiner de tidligere hadde som mÄl Ä selge.


"Thai Airways inntjening vil nyte et nytt Är med utmerket vekst, med tilbakekomsten av kinesiske reisende som bidrar til et allerede varmt marked for flyreiser," sa Chai pÄ en pressekonferanse.



"Vi har mÞtt de fleste betingelsene i rehabiliteringsplanen ganske raskt, og starter nÄ vÄrt langsiktige vekstprogram som inkluderer anskaffelse av nye maskiner og modernisering av flÄten."


THAI har vÊrt i samtaler med flyprodusenter om 20 nye widebody maskiner. Disse diskusjonene inkluderer de med Boeing om anskaffelse av 787-9 maskiner. Thailands statsminister Prayuth Chan-o-cha forventer nÄ at antallet utenlandske turister kommer til Ä overstige 30 millioner i 2023, selv om andre offentlige etater fortsatt anslÄr rundt 25 millioner.

Uansett vil internasjonale besÞkende langt overstige fjorÄrets tall pÄ litt over 11 millioner, ansporet av opphevelsen av Covid-Zero-politikken i Kina, landets stÞrste marked fÞr pandemien.


THAI er fortsatt i samtaler med kreditorer og investorer om konvertering av gjeld til egenkapital og ytterligere aksjesalg, to nĂžkkelbetingelser for forbedring av egenkapitalen, sa Chai, og Ăžnsket ikke Ă„ spesifisere nĂŠrmere.


Selskapet hadde en negativ egenkapital pÄ mer enn 70 milliarder baht per 30. september, sa han. TransportÞren fikk myndighetsgodkjenning for Ä Þke sin registrerte kapital til 336,8 milliarder baht fra 21,8 milliarder ved Ä utstede nye aksjer.


Men med mer enn 30 milliarder baht i kontanter har flyselskapet ikke noe hastverk med nye lÄn pÄ rundt 25 milliarder baht som er spesifisert i rehabiliteringsplanen.


Oslo -Bangkok

Det er fortsatt ingen positive nyheter om den svĂŠrt etterlengtede Bangkok - Oslo ruten som de fleste av oss savner.

Vi hÞrer som alle andre "rykter" men da dette ikke er bekreftet, sÄ Þnsker vi ikke bidra til ytterlige spekulasjoner.


Kilde: Bloomberg

bottom of page