top of page

Folk står i kø for å selge gull

Onsdag var det lange køer utenfor flere gullbutikker langs Yaowarat Road i Bangkok. De fleste ønsket å selge da konflikten mellom Russland og Ukraina får gullprisene til å nå nye høyder.

FOTO: This World Rocks

Onsdag morgen var kjøpsprisen per baht vekt for gullsmykker 31.320,56 baht og salgsprisen 32.500 baht, mens kjøpsprisen per baht vekt av gullbarrer var 31.900 baht, en økning på 900 baht i forhold til dagen før og salgsprisen 32.000, i følge Gold Traders Association.


Dette førte til lange køer utenfor flere gullbutikker langs Yaowarat Road i Bangkok. Hvor de fleste ønsket å selge gullet sitt.


Det samme scenariet utspilte seg i Khon Kaen, hvor folk sto i kø utenfor butikkene for å selge gull.


Ekkaluck Chanawirat, eier av Uthen-butikken i Khon Kaen, sa at det var en jevn strøm av mennesker som kom inn for å selge gullet sitt. Han måtte fylle opp med kontanter for å sikre at han hadde nok til å betale dem.


"De fleste kunder kom for å selge, ikke for å kjøpe"

Gold Traders Association spår at gullprisene vil øke til 32 000-33 000 baht hvis Russland-Ukraina-konflikten fortsetter.


Mange gullmarkedseksperter tror at prisene vil forbli volatile og kan falle når konflikten er løst.


I forrige uke lå gjennomsnittsprisen for gullbarrer mellom 29.350 – 30.250 baht. Gullprisene var noe lavere uken før.(annonse)

Comments


bottom of page