top of page

Thailands internasjonale grenser åpnes ikke for turister før i 2021 - TAT

Det er neppe sannsynlig at Thailand åpner grensene for internasjonale turister før slutten av året - er spådommen fra viseguvernøren for Tourism Authority of Thailand.

I en tale på et webinar, denne gangen arrangert av Mekong Tourism and TravelMole, uttalte viseadministrerende direktør for internasjonal markedsføring ved TAT, Chattan Kunjara Na Ayudhya, at det ikke har vært "snakk om en tidslinje for å gjenåpne landet til inn- eller utgående fritids reiser under ukentlige Covid-19 landsmøter ”.


Han snakket om den thailandske regjeringens “veldig, veldig forsiktige” tilnærming til å gjenåpne grensene og sa at han ikke forventer at Thailand vil ønske turister velkommen før minst 2021.


”Jeg ser ikke noe signal fra regjeringen om at landet åpner i år. Det legger mye press på reiselivsnæringen. og at Juletiden som vanligvis er høysesongen nå er i fare, og jeg ser mørkt på det kinesiske nyttåret i februar også. Dessverre er dette ikke et rosenrødt bilde. ”


Diskusjoner om å lage reisebobler har også stoppet.


“Forrige måned var det snakk om å danne reisebobler. men den debatten har ikke fortsatt så langt på grunn av utbrudd i mange av landene vi håpet på å få turister fra, inkludert Vietnam. ”


I mellomtiden er listen over grupper som er tillatt tilbake til Thailand, under strenge helsetiltak, blitt utvidet fra diplomater og FN-tjenestemenn, til forretningsfolk, investorer som har en avtale med regjeringen, filmcrew, noen migrantarbeidere, og innehavere av Thailand Elite-visum.


Men det er også betingelser satt for disse kategoriene mennesker som er tillatt tilbake til landet, inkludert hjemlandet. Alle må tilbringe 14 dager i statlig sanksjonert karantene.


Thailand åpner også for utvalgte land for medisinsk turisme.


TAT-nestlederen la også til at planene om sikre bobler diskuteres, og et forslag er om at alle besøkende må tilbringe minimum 30 dager i Thailand. Dette vil være i utpekte områder - sannsynligvis øyer, som Koh Samui eller Phuket.


“For øyeblikket går dette ikke fremover, fordi regjeringen inntar en vent-og-se holdning. De vil se hvordan de nåværende grupper av utlendinger, som filmcrew og diplomater, gjør det først. Det er fortsatt mye nervøsitet. ”


Med usikkerheten rundt gjenåpningen av grenser for internasjonale reiser, foreslår thailandske reiselivsoperatører en ny innkommende reiselivsplan, kalt "Safe and Seals", for å erstatte reisebobler.


Under et felles møte i turist- og sportsdepartementet og privat sektor ledet av turisme- og sportsminister Phiphat Ratchakitprakarn, foreslo turist næringen å la turister komme tilbake til Thailand i 4. kvartal.


“Bare besøkende fra byer med registrering av null infeksjoner siste 30 dager vil bli valgt, og de vil bare kunne reise og bo på utpekte hoteller og provinser.


Reiselivssektoren pleide å sysselsette 4 millioner arbeidere før Covid, men med null inntekter de siste 6 månedene, kan arbeidsledigheten i sektoren snart overstige 2,5 millioner.Comments