top of page

Thailandsk baht på sitt svakeste mot dollaren på 16 år.

Bank of Thailand (BoT) følger nøye med på svekkelsen til Bahten, men det har ikke vært noen stor bekymring ennå, sa finansministeren mandag, da valutaen nådde sitt svakeste på 16 år mot dollaren.

Hittil i år har den thailandske bahten svekket seg med rundt 11,5 % mot dollaren, som også styrket seg kraftig mot det britiske pundet på mandag.


Til tross for at overskriftsinflasjonen bryter BoTs målområde på 1 % til 3 %, har regjeringen fortsatt ingen planer om å justere området for 2023, sa Arkhom. Inflasjonsmålet revideres hvert år.


Overordnet inflasjon var 7,86 % i august, som er det høyeste på 14 år.

Finansdepartementet takler inflasjonen med tiltak på vare- og energipriser mens BoT bruker pengepolitikken.


Det ventes at sentralbanken vil heve styringsrenten igjen onsdag, etter å ha hevet renten i august for første gang på nesten fire år for å begrense inflasjonen.


Tidligere på mandag fortalte BoT-guvernør Sethaput Suthiwartnarueput et forum at økonomien forbedres og styrkes, men at dens utvinning forblir ujevn mellom hver sektor.


Han sa også at husholdningers gjeld i forhold til BNP var omtrent 88 % ved slutten av juniHer kan du sjekke dagens valutakurser, her kan du sjekke dagens drivstoff priser.Kilde: Bangkok Post

Commentaires


bottom of page