Thaifeber 🇹🇭

28. juni 20222 min

Thailand fjerner de siste gjenværende Covid-tiltakene

Oppdatert: 30. juni 2022

Men i sin siste kunngjøring utgitt mandag, så anbefaler Civil Aviation of Thailand at flypassasjerer fortsetter å bruke munnbind under flyvninger.

Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) har utstedt et varsel (NOTAM) til flyselskaper som minner dem om å overholde de siste, men avslappede COVID-19-tiltakene i Thailand, som trer i kraft 1. juli.

De nye innreisetiltakene som trer i kraft 1. juli:

  • Thailand Pass kreves ikke lenger for å reise til Thailand.

  • Det er ikke lenger krav om en Covid-19-forsikring.

  • Fullvaksinerte (2 doser) kan fritt reise til Thailand uten å ta en Covid-19-test før avreise, men en bør ta en hurtigtest hvis en har symptomer på sykdom.

  • Uvaksinerte eller delvis vaksinerte må framvise en negativt hurtigtest eller RT-PCR-test tatt 72 timer før avreise.

  • Flyselskapene må sjekke passasjerenes vaksinasjonsertifikater og eventuelle negative testresultater. Passasjerer som ikke har disse sertifikatene må følge sykdomskontrollørenes instrukser ved immigrasjonssjekkpunkter.

  • Flyselskaper kan melde inn helsesertifikater for sitt mannskap for å lette immigrasjonsprosedyrene, men en kan bli tatt inn for stikkontroll av thailandske kontrollører.

Følgende Vaksineregler gjelder for barn:

  • Barn under 5 år - Vaksinasjon ikke nødvendig hvis en reiser med foreldre/foresatte.

  • Barn i alderen 5-17 år - kan reise alene hvis en er vaksinert med 1 dose.

  • Barn under 18 år - Vaksinasjon ikke nødvendig hvis en reiser med foreldre/foresatte.

  • Barn som reiser med foreldre er unntatt fra dette kravet.

Barn i alle aldre kan reise alene (uledsaget) hvis de er fullvaksinert (Thailand anser barn med 1 dose som fullvaksinert).

Til tross for opphevelsen av flere tiltak, oppfordres alle flyselskaper til å anbefale sine passasjerer til å bruke munnbind mens de er om bord på flyet, på grunn av at det er et lukket rom.

Kravet om Munnbind er opphevet.

Etter at vedtaket ble publisert i Royal Gazette den 23. juni, er det nå frivillig å bruke munnbind på offentlige steder i Thailand.

Imidlertid anbefales det at sårbare grupper - inkludert gravide, eldre og personer med kroniske sykdommer - bruker munnbind for å redusere risikoen for infeksjon.

I tillegg har Folkehelsedepartementet rådet folk til å fortsette å bruke munnbind på overfylte eller dårlig ventilerte steder.

Private aktører kan fortsatt kreve at en bruker munnbind (BTS, MRT og flere store markedsaktører er noen som fortsatt krever bruk av munnbind).

Kilder: PRD I CAAT I Thaipbsworld I MFA I BTS I TAT I Royal Thai embassy Oslo