top of page

CCSA er tilbøyelig til å lette på det obligatoriske munnbindkravet i både Bangkok og Phuket

Det er stor sjanse for at Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) snart vil lempe på munnbindkravet i Bangkok og Phuket, sa sjef for CCSA-operasjonssenteret, Supoj Malaniyom.

Supoj sa mandag at CCSA var tilbøyelig til å lette på det obligatoriske munnbindkravet, men statsminister Prayut Chan-o-cha hadde oppfordret til å være forsiktig med å ta avgjørelsen slik at den ikke slår tilbake og forårsaker skade.


Han sa at relaterte organisasjoner, inkludert Bangkok Metropolitan Administration (BMA), møtes hver uke for å presentere problemer og tanker mens de følger regjeringens policy for å lette regelverket.

I mellomtiden vurderer CCSA å la puber og barer være åpne til kl 02:00. CCSA vil evaluere situasjonen hver 10. dag fra 1. juni.


Supoj sa at CCSA vil vurdere og evaluere alle faktorer for å lette restriksjoner, for eksempel å la flere underholdningssteder åpne med forebyggende tiltak.

Basert på den nåværende situasjonen sa han at det var sannsynlig at munnbindkravet ville bli fjernet dersom folk og underholdningssteder fulgte forebyggende tiltak. Det er imidlertid bekymringsfullt at vaksinasjonsprosenten i enkelte områder var lav, mens den var høy i Bangkok.


CCSA vil vurdere hvordan man på en sikker måte kan komme med lettelser i munnbindkravene, sa han.


(annonse)

Supoj sa at det haster mere å tilrettelegge slik at alle kan jobbe normalt enn å lette på munnbindkravet, men CCSA vil vurdere disse to faktorene samtidig.

I mellomtiden vil folkehelsedepartementet administrere den femte dosen av Covid-19-vaksiner til spesifikke grupper, for eksempel reisende til fremmede land som krever at de mottar en nylig dose mRNA-vaksiner, og personer i risikogrupper.


Kilde: The Nation Thailand

Comments