top of page

Den Filippinske ambassaden fyrer tilbake mot fremmedfiendtlig Thai Rath-overskrift

Den ledende thailandske avisen Thai Rath har pådratt seg den filippinske ambassadens vrede i Thailand med deres tabloidoverskrift som rapporterer om filippinske lærere som kommer til Thailand. De første 165 ankom for noen dager siden. og opp til 3000, for det meste filippinske, forventes i løpet av den neste måneden, filippinske lærere er et vanlig syn på skoler rundt Thailand som underviser i engelsk.

Thai Rath-overskriften lød som følger...


“165 Filipino teachers have just arrived in Thailand from the land of Covid-19.”


Noe Filippinenes Ambassade satt lite pris på. De la ut et åpent brev adressert til redaktøren av Thai Rath, hvor de uttrykte sin ‘dype misnøye’ over overskriften.


“Karakteriseringen er upassende, ufølsom og lite nyttig når vi alle, brødre og søstre i Association of South East Asian Nations (ASEAN), samarbeider tett for å takle de nye og uforutsette utfordringene forårsaket av coronavirus ... ”


Mer enn 3000 utenlandske lærere, de fleste fra Filippinene, har registrert seg for å reise til Thailand etter endringen av innreisebestemmelsene.


Tjenestemenn fastholder at strenge screeningstiltak vil være på plass for lærerne når de kommer. Attapon Truektrong, sekretær for Privatundervisningskommisjonen, sier at publikum ikke bør få panikk over nyhetene."De er lærerne som tidligere hadde undervist i Thailand, men ikke klarte å returnere til Thailand, og nyansatte lærere."


"Vær trygg på at selv om utbruddssituasjonen på Filippinene er alvorlig, vil alle bli grundig undersøkt."


Responsen fra den filippinske ambassaden var ganske tam, men uansett ikke den slags PR den thailandske regjeringen trenger for øyeblikket, når en rekke fremmedfiendtlige kommentarer og feiltrinn fra thailandske selskaper som forbyr utlendinger fra sine tjenester, fortsetter å dukke opp.


Comments


bottom of page