top of page

Drikke i Thailand

Drikkekulturen i Thailand har mange likheter med vår, men det er noen store forskjeller det er verdt å anerkjenne. De største forskjellene går på takt og tone.


For Thailand er mer konservativ på mange måter, men de er veldig glade i sosialisering og en fuktig fest.


Når det gjelder å betale regningen, sies det at de eldre bør betale mesteparten av regningen, men dette skjer ikke alltid. utlendingen må heller aldri betale alt, selv om enkelte påstår det.


Thailendere liker og småspise mens de drikker, mens vestlige liker og spise før de drikker.

Gin Noi "spise litt".


Thailendere er som asiater flest, svært glade i karaoke og serveringssteder med live musikk og dansere som lager show på scenen.


Turist barene du finner på de populære turist plassene, og de lokale barene vil ikke ha mye til felles bortsett fra at alkohol blir konsumert.


Det finnes selvsagt lokale forskjeller i Thailand som vil variere fra sted til sted, og mye avhenger av hvem du sosialiserer deg med, hvilke type mennesker, type sted, hvilke område og del av landet du befinner deg i.



Drikke på Thai måten:

I stedet for å bestille individuelle drinker, foretrekker Thaier ofte å bestille en flaske å dele.

En bøtte is og litt forskjellig blandevann en setter på bordet.

Balandevann kan bestå av Kullsyrevann, Cola eller sprite. sitter du på en uteplass / restaurant vil Personalet erstatte bøtten med isen flere ganger om den smelter.

Is brukes også i øl for og holde den kjølig da luftfuktigheten kan være høy.

Tips: Å sette is i alles glass før en begynner og sjenke er en veldig høflig gest.


"Ved å drikke på denne måten, kan hver person kontrollere styrken og smaken av sine selvblandede cocktailer, og unngår derfor potensielle tap-av-ansikt scenarier."



Drikke etikette:

Drikke etikette i Thailand er mye mindre stiv enn det er i Kina eller Japan, men det er noen regler for status og "å gi ansikt" som gjelder. Å tilby en drink til noen andre er en fin gest, fyll glasset til folk rundt deg før du fyller ditt eget, om dere sitter på en plass dær dere er selvbetjent. Sitter dere på en "betjent" plass så vil bar eller restaurantpersonalet fortsette å fylle opp hver gang det er lite i glasset.


Ps: ikke tømme glasset ditt med mindre du vil ha påfylling! Hvis du er en "æres gjest", vil det bli forventet at du sitter ved midten av bordet i stedet for på enden. Æresgjesten forventes også å gi en skål eller flere underveis.

det skåles ofte mange ganger, ikke bare på starten. Når du klinker glass med noen (skåler), må du ta hensyn til alder og status. Hvis noen er eldre eller har høyere status enn deg, så hold glasset litt lavere og skåle lavere med dem.



Hvordan å si Skål:

Den enkleste måten å si "skål" på Thai er bare å heve glasset ditt (men ikke for høyt) og gi et smilende Chone gaow (og så berøre glassene lett).


Men det er flere forskjellige måter å si skål på Thai.


De uttales omtrent slik de er skrevet:

Chone gaow: (skål) Når noen ønsker å foreslå en skål, vil de noen ganger bare "rope" chone! slik at alle ved bordet vil heve glassene for en skål.

Mote gaow: tømme i deg drinken (bottoms up)

Chok dee: (lykke til)

Chai Yo: (vinnende, suksess, mange forskjellige betydninger avhengig av kontekst)



"Etikette henviser til regler for skikk og bruk i selskapslivet, særlig ved hoffet og i diplomatiet. I bredere forstand betegner etikette et sett av regler som influerer forventninger for sosial oppførsel, i samråd med gjeldende konvensjonelle normer innen et samfunn, en klasse eller en gruppe."


Og Drikke med lokale i Thailand er ofte sanuk/sanook (moro), men det blir ofte veldig sent,

så vær forberedt for de lokale vet hvordan de skal overleve!


Chok dee 🍺🍷🍸🍹🥂



Comments


bottom of page