top of page

EU-landene enige om og begrense reisende fra Thailand

Saken er oppdatert


EU-landene ble torsdag enige om Ă„ begrense reiser fra Thailand.


Thailand, sammen med Rwanda, har nÄ blitt fjernet fra en liste over land som fikk lov til Ä komme inn i EU under COVID-19-pandemien.

Til tross for at EU-grensene offisielt har vĂŠrt stengt siden mars 2020, har de brukt en 'grĂžnn liste' til Ă„ bestemme hvilke land de godtar innreise fra.

I den siste oppdateringen av den grĂžnne listen, ble Thailand fjernet fra listen.

Fjerning fra den grÞnne listen er basert pÄ en rekke faktorer, inkludert situasjonen COVID-19 i det respektive landet, vaksinasjonsforlÞpet, intensiteten pÄ testinger og hvor pÄlitelige smittedata et land har.

"Etter en gjennomgang under innstillingen om gradvis oppheving av de midlertidige restriksjonene for ikke-essensielle reiser til EU, oppdaterte rÄdet listen over land, spesielle administrative regioner og andre enheter og territoriale myndigheter som reisebegrensninger burde oppheves for," ifÞlge en uttalelse fra EU.

Reisende som har blitt vaksinert, har lov til Ă„ komme inn i EU fra hvilket som helst land.



Norge har i dag kommet med en oppdatering av innreiserestriksjonene


FHI vurderer hvilke land og omrÄder pÄ EUs tredjelandsliste som har en smittesituasjon som gir grunnlag for noe mildere innreiseregler ved reiser til Norge, som Ä slippe karantenehotell. Disse landene omtales som «lilla land».


Rwanda og Thailand er tatt ut av EUs tredjelandsliste, og blir dermed ikke vurdert. I tillegg oppfyller ikke Libanon lengre kravene til kategorisering som lilla land.


"Lilla land: Besteforeldre, kjÊrester m.fl. fra disse landene fÄr unntak for innreiseforbudet. Det mÄ sÞkes om forhÄndssamtykke for innreise for kjÊrester nÄr avreiselandet er lilla og innreisetillatelse kan bare benyttes mens landet er lilla. Les mer i dette rundskrivet. Ellers samme innreiseregler (karantene, test osv.) som rÞde land."





(annonse)


bottom of page