top of page

Expat risikerte deportasjonExpaten Yan Marchal forteller at han nesten ble kastet ut av landet for et innlegg han postet pĂĽ Facebook. Mange av Yans nylige Facebook-innlegg er kommentarer om Thailands nylige protester.


Foto: Facebook: Yan MarchalYan sier at han var pü visum under Board of Investment, eller BOI med gyldighet til neste mars. Han gikk til immigration for ü overføre stempelet til et nytt pass, men fikk beskjed om at visumet hans ble tilbakekalt og at han nü var pü overstay, skrev Yan pü Facebook.


“Han fortalte meg at jeg ville bli utvist. Årsaken som ble gitt var Facebook-aktiviteten min. Jeg kunne se at han har en fil med en detaljert rapport om innleggene mine, selv om han ikke lot meg se detaljene.”

Yan sier at han kontaktet Khaosod English. og disse satt ham i kontakt med de thailandske advokatene for menneskerettigheter. Ved hjelp av journalister og en advokat møtte Yan en annen immigration inspektør som fortalte ham at visumet hans ikke ble kansellert, han vil ikke bli deportert, og prosessen for ü fü et nytt stempel i passet hans vil ta noen dager.


“Meldingen om at jeg følte at inspektøren ønsket og formidle var at jeg måtte være mindre kritisk på Facebook hvis jeg ønsket å bli i Thailand. Jeg ble spesielt bedt om å slette to innlegg, noe jeg gjorde. ”

Det er ikke første gang innholdet hans forürsaket problemer. I fjor ble han oppsøkt av politiet etter en video hvor han gjorde narr av militÌrjuntaen. Yan gikk ut med en offentlig unnskyldning, og videoen ble fjernet.


Thailand er kjent for ü slü ned pü innhold pü nettet som anses som kritisk for monarkiet eller som kan stimulere til uro. I løpet av de siste münedene har noen aktivister blitt anklaget for innhold pü sosiale medier som angivelig bryter med loven om datakriminalitet.


Bør Yan deporteres? Var det feil og legge ut kritiske kommentarer om Thailand? Og regjeringen?


Kilde: The Thaiger
bottom of page