top of page

Finnair inngår samarbeid med Qatar Airways - kutter i rutetilbudet til Thailand

Finnair vil etablere et strategisk partnerskap med Qatar Airways for å åpne opp nye ruter fra nordiske hovedsteder til Qatars hovedstad Doha, selskapet vil samtidig nedskalere sin trafikkplan for vintersesongen, ved å kansellere alle flyvinger til Krabi og avbryte alle flyvninger fra Stockholm til Thailand.
Finnair A350-900

Finnair og Qatar Airways har inngått en avtale om å etablere et langsiktig strategisk samarbeid mellom Helsinki, Stockholm, København og Doha. Finnair og Qatar Airways undersøker også mulighetene for å utvide avtalen til en annen ikke navngitt europeisk destinasjon. sa det finske nasjonale flyselskapet mandag.


Finnair har vært på jakt etter nye kommersielt mulige ruter siden stengingen av russisk luftrom, satt en stopper for de lukrative forbindelsene til Asia via Sibirkorridoren.


"Disse rutene vil bli støttet av en omfattende codeshare-avtale med delt passasjer- og lastekapasitet mellom begge flyselskapene." sa Finnair.


Finnair og Qatar Airways er begge en del av flyselskapsalliansen Oneworld.

Flypriser Thailand - Norge

Passasjerer fra de tre nordiske hovedstedene vil dra nytte av sømløse forbindelser via Doha til Qatar Airways sitt omfattende rutenett. Samarbeidet vil også åpne nye destinasjoner og tilkoblingsmuligheter på tvers av det finske selskapets nordiske nettverk for Qatar Airways sine kunder.


Rutene er planlagt å starte mellom november og desember 2022. De vil bli operert med Finnairs Airbus A330-maskiner som er utstyrt med nye langdistansekabiner, inkludert bransjeledende Air Lounge business class seter, en splitter ny premium-økonomiklasse og oppfrisket standard økonomiklasse.


Flyreisene til Doha skal selges og markedsføres av både Finnair og Qatar Airways:

  • 7 ukentlige flyvninger til og fra Helsinki

  • 7 ukentlige flyvninger til og fra Stockholm

  • 7 ukentlige flyvninger til og fra København

Foto: Cirium

-Vi er glade for å utvide samarbeidet vårt med Qatar Airways, som vil tilby nye ruter mellom Doha og de tre nordiske hovedstedene. Dohas rolle som et internasjonalt knutepunkt vokser, og Qatar Airways har et omfattende rutenett fra Doha, sier Finnair-sjef Topi Manner.


I en separat uttalelse sa Finnair at de ville nedskalere sin trafikkplan for vintersesongen, ved å kansellere alle flyvninger til Krabi og Chicago og avbryte flyvninger fra Stockholm til flere andre destinasjoner i USA og Thailand.


"Vårt mål er å drive en trafikkplan som er så økonomisk levedyktig som mulig," sa Finnair-sjefen.


Kilder: reuters I simpleflying

コメント


bottom of page