top of page

Jo Nesbø starter skrivingen av sin neste bok i Thailand

Jo Nesbø har passert over 50 millioner solgte bøker på verdensbasis. Nå avslører han at det kommer en ny bok om Harry Hole.

Foto: Dntv

Forfatteren sier til VG at han akkurat har vært og klatret i Spania og hvis alt går etter planen blir det Thailand i julen – som vanlig.


(annonse)


Der skal han starte skrivingen av den nye Harry Hole-boken for fullt.

– Ja, nå setter jeg med ned og begynner på en ny Harry Hole-roman. Det er bestemt, og jeg har allerede skrevet noen linjer, bekrefter Jo Nesbø overfor VG.

– Jeg får gjort mer i Thailand på en måned enn jeg gjør hjemme på fire måneder. Det er ikke så mye som skjer, så det er ikke noe annet å gjøre enn å skrive, uttalte Jo Nesbø til NRK i 2014.

(annonse)


Harry Hole er en fiktiv figur og hovedperson i en serie kriminalromaner av Jo Nesbø. Den første boka utkom i 1997.

Hole er en politietterforsker som sliter med livet og med alkohol, men han er iherdig og gir ikke opp i etterforskningen av de sakene han har. Harry Hole bor i en leilighet i tredje etasje i en bygård i Sofies gate 5 på Bislett, Oslo, og er stamgjest på Restaurant Schrøder få hundre meter unna.


Kobler av med klatring

Siden 2001 har Nesbø reist til Krabi området for å kombinere klatring, avkobling og skriving, men også helt andre ting.

– Frykten for høyden gjør at du skjerper konsentrasjonen, og gjør det umulig å tenke på andre ting du skulle ha gjort, sier han til DNTV.


(annonse)Sist Harry Hole var i Thailand, var i boken Kakerlakkene (1998) hvor Harry Hole reiser til Thailand for å bistå i etterforskningen av drapet på den norske ambassadøren på et horehus. Hans nære bånd til statsministeren betyr at en skandale må unngås.


Nesbø har tidligere sagt at det nærmer seg slutten for Harry Hole. I forrige bok, «Kniv», ble Harry utsatt for det verst tenkelige og fikk kjørt seg på alle mulige måter.

Comments


bottom of page