top of page

Jo NesbĂž starter skrivingen av sin neste bok i Thailand

Jo NesbÞ har passert over 50 millioner solgte bÞker pÄ verdensbasis. NÄ avslÞrer han at det kommer en ny bok om Harry Hole.

Foto: Dntv

Forfatteren sier til VG at han akkurat har vĂŠrt og klatret i Spania og hvis alt gĂ„r etter planen blir det Thailand i julen – som vanlig.


(annonse)


Der skal han starte skrivingen av den nye Harry Hole-boken for fullt.

– Ja, nĂ„ setter jeg med ned og begynner pĂ„ en ny Harry Hole-roman. Det er bestemt, og jeg har allerede skrevet noen linjer, bekrefter Jo NesbĂž overfor VG.

– Jeg fĂ„r gjort mer i Thailand pĂ„ en mĂ„ned enn jeg gjĂžr hjemme pĂ„ fire mĂ„neder. Det er ikke sĂ„ mye som skjer, sĂ„ det er ikke noe annet Ă„ gjĂžre enn Ă„ skrive, uttalte Jo NesbĂž til NRK i 2014.

(annonse)


Harry Hole er en fiktiv figur og hovedperson i en serie kriminalromaner av Jo NesbĂž. Den fĂžrste boka utkom i 1997.

Hole er en politietterforsker som sliter med livet og med alkohol, men han er iherdig og gir ikke opp i etterforskningen av de sakene han har. Harry Hole bor i en leilighet i tredje etasje i en bygÄrd i Sofies gate 5 pÄ Bislett, Oslo, og er stamgjest pÄ Restaurant SchrÞder fÄ hundre meter unna.


Kobler av med klatring

Siden 2001 har NesbÞ reist til Krabi omrÄdet for Ä kombinere klatring, avkobling og skriving, men ogsÄ helt andre ting.

– Frykten for hĂžyden gjĂžr at du skjerper konsentrasjonen, og gjĂžr det umulig Ă„ tenke pĂ„ andre ting du skulle ha gjort, sier han til DNTV.


(annonse)



Sist Harry Hole var i Thailand, var i boken Kakerlakkene (1998) hvor Harry Hole reiser til Thailand for Ä bistÄ i etterforskningen av drapet pÄ den norske ambassadÞren pÄ et horehus. Hans nÊre bÄnd til statsministeren betyr at en skandale mÄ unngÄs.


NesbÞ har tidligere sagt at det nÊrmer seg slutten for Harry Hole. I forrige bok, «Kniv», ble Harry utsatt for det verst tenkelige og fikk kjÞrt seg pÄ alle mulige mÄter.





bottom of page