top of page

Konkursdomstolen forlenger THAI høringer

Konkursdomstolen uttalte mandag at den hadde planlagt ytterligere to dager med høringer for å vurdere Thai Airways Internationals forespørsel om omstilling.

Konkursdomstolen sa i en uttalelse at 16 kreditorer motsatte seg flyselskapets omstillingsforslag, hvorav tre var institusjonelle kreditorer og resten individuelle kreditorer.


Retten planla den 20. og den 25. august for ytterligere høringer for de som motsetter seg planen.


THAI fungerende president er tilfreds etter den første høringen mandag.


"Høringen va lovende og gikk greit," sa Chansin Treenuchagron i en uttalelse. Flyselskapet sendte inn begjæringen om konkurs og omstilling i mai, noe som ga det utsettelse på tilbakebetaling av gjeld.


Minoritetskreditorer som motsatte seg planen skaper ikke bekymring, fordi innsigelsene deres var spørsmål som Thai Airways kunne avklare, sa han, uten å gi detaljer.


Retten vil måtte godkjenne flyselskapets forespørsel om omstilling og et utvalg som vil legge planen.


Thai Airways sa mandag at de hadde innstilt et utvalg på syv personer - inkludert selskapets styreleder og fungerende president, tidligere president Piyasvasti Amranand, bankmannen Boontuck Wungcharoen og EY Corporate Advisory Services Company Limited - for å planlegge selskapets omstilling.


Chansin sa at flyselskapet hadde støtte fra store kreditorer, inkludert finansdepartementet, som til sammen utgjør mer enn 50% av gjelden.


Regjeringen har en eierandel på 47,86% i flyselskapet.


Etter at retten har godkjent forslagene til omstrukturering, sa flyselskapet at det vil ta en til to måneder å utvikle sin plan før den presenteres for kreditorer.


Kursen på THAI-aksjer har falt med 11,9% til 3,40 baht. I handel er selskapet nå verdt 29 millioner baht.


Comments


bottom of page