top of page

Lavere temperaturer i Thailand denne uken

Meteorologisk institutt (TMD) meldte sĂžndag at temperaturene ville falle med mellom tre og seks grader denne uken ettersom et hĂžytrykkssystem fra Kina fĂžrer kald luft inn i de nordlige, nordĂžstlige og sentrale regionene.

Mellom den 12. – 16. desember vil et sterkt hĂžytrykkssystem fra Kina strekke seg til Ăžvre deler av Thailand, dette vil forĂ„rsake temperaturnedgang og sterk vind. innbyggerne i de Ăžvre delene landet bĂžr ta forbehold pĂ„ grunn av synkende temperaturer.


En nedgang i temperaturen med 4 – 6 °C er sannsynlig i nordĂžst, mens en temperaturnedgang mellom 3 – 5 °C er ventet i nord, sentral og ĂžstomrĂ„dene. Den moderate nordĂžst-monsunen som rĂ„der over Gulfen og sĂžr, forĂ„rsaker isolert kraftig nedbĂžr i sĂžr.


I lÞpet av 17. - 18. desember vil et annet sterkt hÞytrykkssystem strekke seg til Þvre Thailand, dette vil forÄrsake kjÞlig til kaldt vÊr med sterk vind i Þvre deler av landet. NordÞst-monsunen som rÄder over Gulfen og sÞr vil styrkes med isolert kraftig regn i sÞr. Vinden og bÞlgene blir sterkere med ca 2 meter i Gulfen og over 2 meter under tordenbyger.


Den 12. desember dekker lavtrykkscellen Malacca-stredet og nedre Andamanhavet, mens den modererte nordÞst-monsunen og Þsten rÄder over Gulfen og sÞr. Det er varslet isolert kraftig regn i sÞr. Den moderate vinden og bÞlgehÞyden i den nedre delen av gulfen vil ligge pÄ ca. 2 meter og over 2 meter hÞy under tordenbyger.


Her kan du lese mere om vĂŠret Ă„ klimaet i Thailand



bottom of page