top of page

Lavere temperaturer i Thailand denne uken

Meteorologisk institutt (TMD) meldte søndag at temperaturene ville falle med mellom tre og seks grader denne uken ettersom et høytrykkssystem fra Kina fører kald luft inn i de nordlige, nordøstlige og sentrale regionene.

Mellom den 12. – 16. desember vil et sterkt høytrykkssystem fra Kina strekke seg til øvre deler av Thailand, dette vil forårsake temperaturnedgang og sterk vind. innbyggerne i de øvre delene landet bør ta forbehold på grunn av synkende temperaturer.


En nedgang i temperaturen med 4 – 6 °C er sannsynlig i nordøst, mens en temperaturnedgang mellom 3 – 5 °C er ventet i nord, sentral og østområdene. Den moderate nordøst-monsunen som råder over Gulfen og sør, forårsaker isolert kraftig nedbør i sør.


I løpet av 17. - 18. desember vil et annet sterkt høytrykkssystem strekke seg til øvre Thailand, dette vil forårsake kjølig til kaldt vær med sterk vind i øvre deler av landet. Nordøst-monsunen som råder over Gulfen og sør vil styrkes med isolert kraftig regn i sør. Vinden og bølgene blir sterkere med ca 2 meter i Gulfen og over 2 meter under tordenbyger.


Den 12. desember dekker lavtrykkscellen Malacca-stredet og nedre Andamanhavet, mens den modererte nordøst-monsunen og østen råder over Gulfen og sør. Det er varslet isolert kraftig regn i sør. Den moderate vinden og bølgehøyden i den nedre delen av gulfen vil ligge på ca. 2 meter og over 2 meter høy under tordenbyger.


Her kan du lese mere om været å klimaet i ThailandKomentarze


bottom of page