top of page

NRK Brennpunkt klaget inn til PFU – Har fått store konsekvenser

Kirkens Bymisjon klager NRK Brennpunkt til Pressens Faglige Utvalg (PFU) for dokumentaren «Massasjesalongene». De klager på vegne av fire berørte personer.

Kirkens Bymisjon reagerte umiddelbart da NRK Brennpunkt i desember publiserte dokumentaren «Massasjesalongene», der de setter søkelys på sexsalget som foregår ved flere norske thai-massasjesalonger.

Organisasjonen gikk ut med at de tett før publisering hadde bedt NRK stanse programmet.

Nylig har de klaget programmet inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU), på vegne av fire berørte personer. Det bekrefter avdelingsleder Kristine Moskvil Thorsen overfor Journalisten.

- Mange av personene vi klager på vegne av, er fortvilet og utrygge nå. De er sterkt personlig berørt, dette har fått store konsekvenser. Å vinne fram hos PFU i denne saken vil handle om en viss personlig oppreisning for personer som opplever seg veldig krenket som en konsekvens av dokumentaren, sier avdelingsleder Kristine Moskvil Thorsen i Kirkens Bymisjon til Journalisten.


I klagen beskrives det at dokumentaren har gjort hverdagen vanskeligere for både berørte kvinner og Kirkens Bymisjon.


De fire klagerne har noe ulike klagepunkter: Tre av dem mener de er identifiserbare i dokumentaren, og klager NRK inn for brudd på Vær varsom-plakatens punkt 4.1, 4.3 og 4.7. Deres klager gjelder også punkt 3.2 om faktakontroll.Den Thailandske ambassaden i Oslo har også hadd et møte med NRK om denne saken.Kilder: kirkensbymisjon I journalisten.no

Comments